INCIDENT U GENERALNOJ SKUPŠTINI UN-a: Erdoganov govor izraelski ambasador nije mogao mirno slušati (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda (UN) oštro je kritikovao Izrael zbog čega je ambasador Izraela u UN-u Gilad Erdan napustio salu.

erdogan vs erdan 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

Erdan je napustio salu dok je Erdogan u video poruci povodom 75. godišnjice Generalne skupštine UN-a govorio o izraelskoj politici ugnjetavanja, nasilja i zastrašivanja prema Palestincima.

Erdogan je u dijelu obraćanja o Palestini podsjetio da Izrael i dalje nastavlja sa nasrtajima i nasiljem protiv svetog grada Jerusalema.

“Palestinski narod se više od pola stoljeća odupire izraelskoj politici ugnjetavanja, nasilja i zastrašivanja. Kada je odbijen dokument o predaji koji su palestinskoj strani pokušali plasirati pod nazivom “sporazum stoljeća”, tada je Izrael ubrzao napore da pomoću svojih saradnika tvrđavu osvoji iznutra. Turska neće dati podršku nijednom planu koji nema pristanak palestinskog naroda”, rekao je Erdogan.

{module Oglas 2 – 2020}

Istakao je da su neke zemlje u regiji pružile podršku Izraelu čime su otvoreno prekršile osnovne norme međunarodnog prava.

“Zemlje koje su izjavile da namjeravaju otvoriti ambasade u Jerusalemu, suprotno rezolucijama Ujedinjenih naroda i međunarodnom pravu, time samo dodatno komplikuju sukob. Palestinsko pitanje može se riješiti uspostavljanjem nezavisne i suverene palestinske države sa Istočnim Jerusalemom kao glavnim gradom na osnovu granica iz 1967. godine. Traženje drugih rješenja je uzaludan, jednostran i nepravedan postupak”, kazao je turski predsjednik.

Pogledajte video :

{module Oglas 0 – 2020}

{vembed M=https://cdn-cf-east.streamable.com/video/mp4/3tpz5h.mp4?Expires=1601066460&Signature=CynmBuI06VIv2As0ccfa9Mlj0o~sfArwIdIdd-nIei3EBRbuQ0G0dUEiCTx4xJpHsReb8swiYH-f6s9TcpSQ~zIvxCbsU-ntJgQKf01oGYobyv1b6NaroLAdRKn1qfBROU69NMKkA7NthV7y4ZVCQJDp3TfJSI~UyDyEokOVxvlv1IMou0ON4bR2P2uJrABtDwzqZAcRCUwUHZ5Rpsv~LMww4bdPEbnYl-oR34wA1GH6mOMOWVMLphqWeryzluGZHE2Tag5FJiyUn8npTaovWL0hyefxTcwHzKV6-tGSA3Xoorcerv-PbWd2Epnn~UG~B3Bk~mT9u9jv23yiFBrKGg__&Key-Pair-Id=APKAIEYUVEN4EVB2OKEQ}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker