Ilham Aliyev posjetio oslobođene azerbejdžanske gradove Fuzuli i Jabrayil

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pokazujući na porušene objekte pored puta, Aliyev je kazao da su to kuće Azerbejdžanaca koje su divljački srušili njihovi neprijatelji

thumbs b c ca554ef565a0c966473f0d8c26ea3d2d

{module Oglas 1 – 2020}

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev posjetio je danas Fuzuli i Jabrayil, gradove koje je azerbejdžanska vojska nedavno oslobodila od armenske okupacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Prva dama Azerbejdžana Mihriban Aliyeva na Instagramu je objavila snimke na kojima se vidi da je predsjednik Aliyev lično upravljao vozilom tokom posjete oslobođenim regijama.

Aliyev na snimku otkriva da se nalazi u Jabrayilu i da se kreće u pravcu historijskog mosta Hudaferin.

Pokazujući na porušene objekte pored puta, Aliyev je kazao da su to kuće Azerbejdžanaca koje su divljački srušili njihovi neprijatelji.

{module Oglas 0 – 2020}

“Rijeka Araz. To je azerbejdžansko-iranska granica, to je granica prijateljstva”, kazao je Aliyev.

Na drugom snimku se vidi kako Aliyev posjećuje još jedan oslobođeni grad i ljubi azerbejdžansku zastavu prije podizanja na jarbol.

Armenske snage su 27. septembra započele nove napade na naselja i vojne položaje Azerbejdžana, a azerbejdžanska vojska je odgovorila operacijom s ciljem oslobađanja okupiranih regija i uspjela je nanijeti velike gubitke armenskim snagama te osloboditi nekoliko gradova i više od 300 naseljenih mjesta.

Armenija i Azerbejdžan su početkom prošle sedmice postigli dogovor o okončanju sukoba u Nagorno-Karabahu. Sporazum je postignut uz posredstvo Rusije i predviđa povlačenje armenskih snaga iz Lacina, Kelbecera i Agdama.

Azerbejdžanski predsjednik Ilham Aliyev je u obraćanju naciji kazao da je sporazum pobjeda Azerbejdžana, a poraz Armenije, čiji premijer Nikol Pashinyan je pak kazao da je potpisivanje tog sporazuma bila teška odluka, ali da nije imao drugog izbora.

U Azerbejdžanu su građani izašli na ulice i proslavili sporazum, dok su u Armeniji građani izašli da protestiraju zbog potpisanog dokumenta.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker