EVO KO JE SUPRUGA RAMZANA KADIROVA I KAKO SU SE UPOZNALI: Još nisam upoznao ženu koja može nadmašiti njene vrline i ljepotu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Medni Musaevna Kadirov je zakonita žena Ramzana Kadirova.

Herojska majka”, koja datira još iz sovjetskog doba, nedavno je ponovo zvanična državna nagrada u Rusiji. Upravo je Medni Kadirova, uz Džamaliju Olgu Degtjarenko, dobila nagradu i priznanje za “svoje uspjehe u jačanju institucije porodice i vaspitanju dece”.

Odrasli u istom selu

Pored titule hrabrih majki, svaka od njih dobija i milion rubalja

Medni Kadirova veoma je skromna, prenosi B92. Rijetko se eksponira u javnosti.

Ona i Ramzan su odrasli u istom selu. Išli su u istu školu. Medni je za sada jedina žena Ramzana Kadirova. Lider Čečenije ju je oženio na nagovor oca.

Medni je tada imala 17, a Ramzan 19 godina. Par je ubrzo dobio prvo dijete, sina Ahmeda. On je ime dobio po djedu, borcu koji je život dao za svoju zemlju.

Nakon Ahmeda, par je dobio još devetoro dece. Medni i Ramzan sada imaju četiri sina i šest kćerki, ali i usvojena dva dječaka.

Prema običajima njihove zajednice, Kadirov ima pravo na četiri zakonite supruge. Međutim, za sada je oženjen samo sa Medni. Nedavno se spekulisalo da je oženio još jednu, 18-godišnju Fatimu, ali se ispostavilo da to nije istina.

Medni je pokrenula i modnu liniju kojom promoviše tradicionalan stil i odjeću (žene u Čečeniji se oblače po strogim islamskim pravilima).

Njena modna linija je privukla dosta pažnje i postala popularna u islamskom svijetu. Ovim modelima se snabdijeva i tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ramzan je javno govorio o supruzi. Kaže da njegova žena poštuje stroga pravila oblačenja, ali da se u kući sređuje i šminka samo za njegove oči.

Ramzan je nekoliko puta navodio da nijedna žena nije ni blizu njegovoj Medni. Ako i upozna nekog poput nje, on će se jedino uz blagoslov Medni ponovo oženiti!

Još nije upoznao sličnu njoj

  • Još nisam upoznao ženu koja može nadmašiti vrline i ljepotu moje voljene Medni – rekao je Kadirov.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je sredinom augusta potpisao dekret kojim je ponovo oživljeno zaboravljeno priznanje.

Prema dokumentu, žena je kvalifikovana za titulu ako je ruska državljanka, ima desetero ili više djece koji su također ruski državljani.

U SSSR-u je titula “Herojska majka” postojala od 1944. godine. Dobitnice su osim medalje dobijale i razne subvencije. Prije raspada Sovjetskog saveza više od 400.000 žena dobilo je ovu nagradu.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker