Erdogan ne odustaje od ekonomske politike niskih kamata: Ako Bog da, smanjit ćemo inflaciju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da Turska neće napustiti principe slobodnog tržišta uprkos kritikama koje dolaze iz turskih ekonomskih krugova.

Govoreći na ceremoniji dodjele nagrade Društva za širenje nauke u Istanbulu, Erdogan je rekao kako će turska ekonomija nastaviti svoj put u skladu s pravilima tržišne ekonomije.

“Ekonomska politika koju sprovodi naša vlada ide u potpunosti u pravcu koji smo odredili, osim cikličnih oscilacija kursa. Turska neće zahtijevati vanredno ekonomsko stanje”, rekao je Erdogan.

Tokom govora, turski predsjednik je poručio i će Turska nastaviti borbu protiv viših kamatnih stopa.

“Od mene ništa drugo ne možete očekivati”, izjavio je turski predsjednik.

Nešto ranije, tokom Tursko-afričkog samita, Erdogan je rekao kako će Turska prije ili kasnije spustiti inflaciju na 4 posto koliko je ona iznosila kada je Erdogan došao na vlast.

“Ponovo ćemo je smanjiti. Međutim, neću dozvoliti da moji građani, moji ljudi budu slomljeni kamatnim stopama. Ako Bog da, inflacija će pasti što je prije moguće”, poručio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.