Erdogan na Paradi pobjede u Bakuu: Azerbejdžan će nastaviti bilježiti epske pobjede (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je u četvrtak u Bakuu kako će Azerbejdžan, pod snažnim vodstvom predsjednika Ilhama Aliyeva, nastaviti bilježiti epske pobjede, javlja Anadolu Agency (AA).

thumbs b c c1d29480511f2da5e13be2aedb750c09 e1607599604932 768x448

{module Oglas 1 – 2020}

Na Trgu Azadliq u Bakuu u toku je Parada pobjede u povodu oslobađanja azerbejdžanskog teritorija od armenske okupacije. U vojnoj paradi učestvuju oružane snage Azerbejdžana i Turske, uz prisustvo predsjednika dvije zemlje Aliyeva i Erdogana, kao i brojnih zvaničnika.

Erdogan je tokom obraćanja istakao kako oslobađanje teritorije Azerbejdžana od okupacije nikako ne znači da je borba završena.

“Nadam se da će Azerbejdžan i dalje bilježiti epske pobjede pod snažnim vodstvom mog brata Aliyeva”, poručio je Erdogan.

Govoreći o metodama kojim se služila Armenija tokom držanja pod okupacijom azerbejdžanskog teritorija, Erdogan je poručio kako je armensko vođstvo trošilo resurse naroda za držanje teritorije Azerbejdžana pod okupacijom.

{module Oglas 0 – 2020}

“Pravila ratovanja su ozbiljno kršena, gaženo je ljudsko dostojanstvo. Naša je dužnost osigurati da se za to polože računi. Vrijeme je da se saberu oni koji Nagorno-Karabahu nisu donijeli ništa drugo osim razaranja, masakra i suza”, poručio je Erdogan.

Dodao je kako je potrebno shvatiti da se ništa ne može postići potpirivanjem zapadnih imperijalista, te kako se odnosi moraju preispitati.

Erdogan je kazao i to da ako narod Armenije nauči lekciju iz onoga što se desilo u Nagorno-Karabahu, to može značiti početak novog razdoblja u regiji.

“Turska i Azerbejdžan će prevladati sve poteškoće i trčati od uspjeha do uspjeha dok god njihove snage budu ujedinjene”, poručio je Erdogan.

{vembed M=https://cdn.trt.net.tr/videos/75e0/d7f7/d4d3/5fd203d75b250.mp4?_=1}

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker