ELITNI PUTINOVI VOJNICI: Ekstremni trening pripadnika Spetsnaza (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vojna obuka je danas postala ključ uspjeha u elitnom sportu. U potrazi za novim načinima za postizanje snage, izdržljivosti i sportskih sposobnosti, sve više i više vrhunskih sportaša probaju tehnike tipičnije za vojsku nego za sport.

Već nekoliko godina vojna obuka postala je dio svakodnevnog treninga sportista. Šipke, traktorski točkovi, palice, debela užad, kopče dio su teretana i sportskih centara. Crossfit, Boot Camp ili “morski trening” svakim danom dobivaju sve više sljedbenika. Uz vježbe snage, izdržljivosti, brzine i preciznosti, sastoje se od sesija u kojima su sportisti izloženi ekstremnim fizičkim i mentalnim izazovima.

Pripadnici jedinice Spetsnaz ruska su inačica američkih mornaričkih specijalaca. Njihov naziv skraćenica je od “jedinica posebnih oznaka” i odnosi se na elitne komandose svake od različitih ruskih sigurnosnih snaga, što znači da su njihovi ljudi najbolji od najboljih u policiji, vojsci, mornarici ili pješadiji i zrakoplovstvu.

Njihov simbol je šišmiš a pojašnjenje je da se kreću bolje od drugih u u mraku a da njihov identitet i dalje misterija.

Testovi koje moraju savladati, osim ekstremne fizičke obuke, uključuju napade na vojne objekte (upravo su oni pokrenuli opsadu aerdoroma Antonov u Kijevu) i vozova, autobusa i aviona. Oni takođe vode antiterorističke akcije i specijalisti su za uličnu borbu i borbu prsa u prsa.

Ali osim vojne obuke, svakodnevna im je rutina koja je već postala trend među ljubiteljima HIT-a (High Intensity Training). Kako prenosi Russia Beyond, prvo što rade nakon ustajanja je trčanje 10 km u formaciji. Nedjeljom trče još 10 km, ali ovaj put sa svom opremom, odnosno natovareni puškom, šljemom, pancirkom i platnenom vrećom na leđima (ukupno oko 30 kg dodatne težine).

Izvor: Stav.ba

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker