Desetine gradova i sela već je “istupilo” iz sastava Ruske Federacije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Otpor okupacionih ruskih snaga konačno je slomljen, što je izazvalo pad kompletne ruske linije na sjevernom dijelu Khersonskog fronta

Ukrajinske snage od jutros šalju snimke iz gradića Davydiv Brod za koji su se krvave borbe vodile protekla dva mjeseca!

Otpor okupacionih ruskih snaga konačno je slomljen, što je izazvalo pad kompletne ruske linije na sjevernom dijelu Khersonskog fronta.

Oslobađanje Davydiv Broda na lijevoj obali rijeke Inhulets, s obzirom na trenutno rasulo u ruskim redovima, mogao bi značiti potpuni kolpas ruskih trupa na svim okupiranim dijelovima na desnoj obali Dnjepra, uključujujći i glavni grad te ukrajinske oblasti Kherson koji je okupiran od početka marta ove godine.

Na suprotnoj strani fronta Ukrajincu su razbili ruske snage i potisnuli ih sve do sela Dudchany na desnoj obali Dnjepra. Ruski izvori jutros javljaju da su uprkos miniranju brane kod Dudchanyja, Ukrajinci već uspjeli ući u sjeverni dio naselja.

Ruske trupe jutros su započele povlačenje sa kompletno sjevernog “roga” Khersonskog fronta.

Nakon što su jučer oslobodile Arkhanhels’ke, Oružane snage Ukrajine jutros su oslobodile i mjesto Starosillya, krećući se u pravcu Davyodiv Broda i sa sjeverne strane.

Cilj ukrajinskih snaga je prilično jasan i Rusima. Staviti branu Nova Khahovka, praktično jedini preostali siguran prelaz preko Dnjepra, u domet atriljerije, što bi natjeralo Ruse da se povuku iz Khersona.

Podsjećamo, most Antonivski kod Khersona već duže vremena okupacione snage ne mogu koristiti za prevoz borbenih vozila i naoružanja. Ukrajinci su ga onesposobili konstantnim raketnim udarima.

Tragikomično zvuči vijest da je jutros u Moskvi ratifikovan sporazum o aneksiji okupiranih dijelova Ukrajine Ruskoj Federaciji. Podsjećamo, od trenutka kada je diktator iz Kremlja objavio odluku o nelegalnoj aneksiji Luhanske, Donjecke, Zaporoške i Hersonske regije Rusiji, desetine gradova i sela već je “istupilo” iz sastava Ruske Federaciji. Ukrajinska ofenziva ne jenjava!

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker