Da li Moskva najavila NAPAD NA JOŠ JEDNU ZEMLJU? Ruski komandant otkrio CILJEVE DRUGE FAZE INVAZIJE

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rusija planira da preuzme punu kontrolu nad Donbasom i južnom Ukrajinom, u okviru druge faze vojne operacije u Ukrajini, izjavio je danas vršilac dužnosti komandanta ruskog Centralnog vojnog okruga, Rustam Minekajev.

On je, na godišnjem sastanku Saveza preduzeća odbrambene industrije Sverdlovske oblasti, rekao da Rusija planira da obezbedi kopneni koridor do Krima, prenosi RIA Novosti.

– Od početka druge faze specijalne operacije, koja je pokrenuta pre dva dana, jedan od zadataka ruske vojske je da uspostavi potpunu kontrolu nad Donbasom i južnom Ukrajinom, što će omogućiti da bude obezbeđen kopneni koridor do Krima, kao i uticaj na vitalne objekte ukrajinske ekonomije – rekao je Minekajev.

Dodao je da će kontrola ruske vojske nad jugom Ukrajine pružiti mogućnost pristupa Pridnjestrovlju.

– Kontrola nad jugom Ukrajine je još jedan izlaz u Pridnjestrovlje, gde je takođe zabeleženo ugnjetavanje stanovništva koje govori ruski – rekao je Minekajev, prenosi list Izvestija.

On je istakao da su se Oružane snage Ruske Federacije tokom specijalne operacije u Ukrajini brzo prilagodile načinu ratovanja neprijatelja i promenile taktiku.

– Mediji sada mnogo govore o nekakvim neuspesima naših oružanih snaga. Ali to nije tačno. U prvim danima rata, taktika ukrajinskih jedinica bila je sračunata na to da, premeštajući se napred, odvojene grupe ruskih trupa padaju u unapred pripremljene zasede i trpe gubitke. Ali, ruske oružane snage su se vrlo brzo prilagodile tome i promenile taktiku – rekao je Minekajev.

On je ocenio da je tehnička superiornost ruske vojske na kopnu, na moru i u vazdušnom prostoru očigledna.

Moskva: Ruska artiljerija tokom prethodne noći izvršila 1.285 udara

Ruske raketne i artiljerijske trupe u Ukrajini izvršile su 1.285 vatrenih dejstava tokom prethodne noći, a koristile su i rakete Kalibar, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

– Raketno-artiljerijske trupe su izvršile 1.285 vatrenih dejstava tokom prethodne noći, eliminišući 9 skladišta goriva i 37 komandnih mesta, kao i 1.221 uporište neprijateljske žive sile i vojne opreme – izjavio je Konašenko, prenosi TAS.

On je dodao da su ruske krstareće rakete Kalibar eliminisale gotovo čitav bataljon ukrajinskih trupa sa naoružanjem i vojnom opremom na železničkoj stanici Meliorativnoje, prenosi ruska agencija.

Gradonačelnik poziva na “potpunu evakuaciju” Marijupolja

Gradonačelnik Marijupolja Vadim Bojčenko danas je ponovo apelovao na „potpunu evakuaciju“ tog grada, za koji je Rusija juče saopštila da ga je zauzela.

– Potrebna nam je samo jedna stvar – potpuna evakuacija stanovništva. Oko 100.000 ljudi ostalo je u Marijupolju – rekao je Bojčenko na nacionalnoj televiziji, prenosi Rojters.

Rusija je juče saopštila da su njene snage zauzele Marijupolj, ali da je u čeličani “Azovstalj” ostalo blokirano još 2.000 ukrajinskih militanata.

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je ruskoj vojsci da otkaže planove za juriš na “Azovstalj” i saopštio da želi da ona i dalje bude pod strogom blokadom, pozivajući preostale ukrajinske borce da se predaju.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker