Bijesni ruski regruti napali komandanta: “Dajete nam kinesko smeće” (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na društvenim mrežama se pojavio novi snimak u kojem ruski regruti nezadovoljni opremom i obukom vode raspravu sa svojim komandantom, a jedan od vojnika ga udara u prsa. Izvori navode da se radi o regrutnom centru u blizini Moskve.

“Šta se dešava? Ovo je svetogrđe, imitiranje pucanja, vježbi i marševa. Napuni dva okvira, pucaj na imaginarnog neprijatelja? Koliko puta? Dva puta na poligonu i jednom na kontrolnim mjestima?”, uz mnoge psovke jedan od vojnika poručuje komandantu.

“Još jednom pitam, zašto pucamo na imaginarnu pješadiju? Gdje su mete koje se kreću? Zašto vježbamo na tenkovskom poligunu?”, dodao je vojnik.

Nakon toga komandant mu odgovara da postoje i druge jedinice koje se obučavaju paralelno sa njima te da nema mjesta za sve.”Zašto ste nam dali to kinesko smeće a ne prave vojne prsluke? Niko nije testirao da li je ovo otporno na metke”, upozorava bijesni vojnik.

Na snimku se čuju i drugi vojnici koji govore da su sami testirali kineske prsluke te da su ih metci vrlo lako probili. Poručuju i kako mnogi od njih samostalno kupuju vojnu opremu jer ne dobivaju adekvatne zalihe iz komande.

Na kraju snimka vojnik udara komandanta te mu nastavlja prijetiti dok se ostali vojnici smiju. Bijesni vojnik mu govori kako on neće ležati s njima u rovovima nego da će ih nakon što odu sve zaboraviti.

Ovo nije prvi put da se regruti žale i bune protiv zapovjednika. Prije nekoliko dana u gradu Kazanu došlo je do pobune regruta protiv nadređenih, a i tada su glavne primjedbe bile neadekvatna vojna oprema ali i nedostatak hrane, vode i drva za ogrjev.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker