Azerbejdžan objavio još jedan snimak kontranapada na armenske snage

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na snimcima iz zraka se vide trenuci kada azerbejdžanska vojske nanosi gubitke armenskim snagama

thumbs b c 2c3a3fa5352620168334dd2b470196b1

{module Oglas 1 – 2020}

Azerbejdžanska vojska saopćila je da je zadala velike gubitke armenskim snagama u kontranapadu kojeg je pokrenula nakon što su armenske snage u nedjelju ujutro pokrenule nove napade na azerbejdžanska mjesta u Nagorno Karabahu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Azerbejdžanska vojska izvela je napad na armenske snage koje su kao ispomoć krenule ka armenskom drugom bataljonu pri Prvoj vojnoj oblasti koje su prethodno bile mete napada“, navodi se u saopćenju iz Bakua.

Azerbejdžansko ministarstvo objavilo je i snimke koji su tokom napada na armenske snage snimljeni iz zraka.

Armenske snage u nedjelju ujutro izvele su nove napade na azerbejdžanska naselja i položaje, a azerbejdžanske snage su odgovorile napadima na armenske položaje.

{module Oglas 2 – 2020}

Armenske vlasti su potom proglasile opću mobilizaciju i ratno stanje zbog sukoba u regiji Nagorno-Karabah, a i vlasti Azerbejdžana su proglasile ratno stanje za 19 područja, uključujući i glavni grad Baku.

Od 1991. godine armenska vojska ilegalno okupira Nagorno-Karabah, međunarodno priznati teritorij Azerbejdžana.

Četiri rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a i dvije rezolucije Generalne skupštine UN-a, kao i mnoge međunarodne organizacije, zahtijevaju povlačenje okupatorskih armenskih snaga iz Nagorno-Karabaha i sedam drugih okupiranih azerbejdžanskih regija.

Pogledajte video :

{module Oglas 0 – 2020}

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”und” dir=”ltr”><a href=”https://twitter.com/hashtag/Azerbejd%C5%BEan?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Azerbejdžan</a> objavio još jedan snimak kontranapada na armenske snage <a href=”https://t.co/DhWIr7aWWr”>https://t.co/DhWIr7aWWr</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/azarbeycan?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#azarbeycan</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/azarbaijan?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#azarbaijan</a> <a href=”https://t.co/ezkb3X2lXI”>pic.twitter.com/ezkb3X2lXI</a></p>&mdash; ANADOLU AGENCY (BHS) (@aa_balkans) <a href=”https://twitter.com/aa_balkans/status/1311297318008893495?ref_src=twsrc%5Etfw”>September 30, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker