Azerbejdžan: Armenija dovodi ratnike iz dijaspore, posebno iz Grčke

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zvaničnik iz Ureda azerbejdžanskog predsjednika izjavio je kako je zvanični Baku dobio pouzdane informacije da Armenija planira dovođenje dobrovoljaca i plaćenika iz dijaspore, a posebno iz Grčke

thumbs b c 85b4f49209c8b449b3943822aecd8e5a

{module Oglas 1 – 2020}

Vlasti Azerbejdžana saopćile su da Armenija planira dovesti i grčke državljane armenskog porijekla da ratuju u regijama Azerbejdžana koji su pod okupacijom armenskih snaga, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvaničnik iz Ureda azerbejdžanskog predsjednika Hikmet Haciyev izjavio je kako je zvanični Baku dobio pouzdane informacije da Armenija planira dovođenje dobrovoljaca i plaćenika iz dijaspore.

“Pozivamo sve zemlje da se drže podalje od takvih provokacija protiv Azerbejdžana i da poduzmu adekvatne mjere. Građani svih zemalja koji se priključe vojnim operacijama će postati legitimna vojna meta”, poručio je Haciyev.

{module Oglas 0 – 2020}

Haciyev se obratio i stranim novinarima koji izvještavaju s položaja armenskih snaga i upozorio ih da se ilegalno nalaze na teritoriji Azerbejdžana koja je pod armenskom okupacijom.

Ističući kako armenske snage namjerno dovode strane novinarske ekipe na poprišta sukoba, Haciyev je kazao da je zvanični Erevena odgovoran za sigurnost tih novinara.

Armenske snage su u nedjelju započele nove napade na naselja i vojne položaje Azerbejdžana, a azerbejdžanska vojska je odgovorila operacijom s ciljem oslobađanja okupiranih regija.

Od 1991. godine armenska vojska ilegalno okupira Nagorno-Karabah, međunarodno priznati teritorij Azerbejdžana.

Četiri rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a i dvije rezolucije Generalne skupštine UN-a, kao i mnoge međunarodne organizacije, zahtijevaju povlačenje okupatorskih armenskih snaga iz Nagorno-Karabaha i sedam drugih okupiranih azerbejdžanskih regija. (AA)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker