Ubijeni napadač u Beču bio je Albanac porijeklom iz Sjeverne Makedonije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Austrijska policija potvrdila je identitet napadača u Beču, a je saopćeno riječ je o Kurtinu S., čiji su roditelji Albanci iz Sjeverne Makedonije.

trh5erhz3

{module Oglas 1 – 2020}

Kurtin S. je rođen 2000. godine i jedan je od 90 Austrijanaca koji su u julu spriječeni da odu u Siriju, potvrdio je to urednik austrijskog sedmičnog časopisa Falter, Florian Klenk.

Njega su ubili policajci koji i dalje pretražuju brojne stanove i područje Beča kako bi ušli u trag dodatnim potencijalnim napadačima.

Uz Kurtina S., u Beču su poginule još tri osobe među kojima je jedna žena starosti između 40 i 50 godina, jedan muškarac te jedan policajac piše Reuters.
{module Oglas 0 – 2020}
Austrijski ministar policije Karl Nehammer rekao je rano jutros da je napadač bio simpatizer tzv. Islamske Države Iraka i Levanta (IDIL).

Nehammer je naglasio da je provedena intenzivna istraga, koja je i dalje u toku.

Policija je u svojim izvještajima navela da je dobila dojavu u 20:00 sati o pucnjavi u Beču te da je napadač 10 minuta kasnije već bio neutralizovan.

Ovaj napad su osudili brojni evropski zvaničnici.

{module Oglas 2 – 2020}

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Video of one of the attackers of <a href=”https://twitter.com/hashtag/Vienna?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Vienna</a> . Three armed men have attacked a Synagogue in the Austrian capital of Vienna. <a href=”https://t.co/HMLrq2vCsj”>pic.twitter.com/HMLrq2vCsj</a></p>&mdash; Tejinder Singh Sodhi ?? ?? (@TejinderSsodhi) <a href=”https://twitter.com/TejinderSsodhi/status/1323360776569040896?ref_src=twsrc%5Etfw”>November 2, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker