REKONSTRUKCIJA KRETANJA BRAJANA VOLŠA: KORAK PO KORAK – Kako su jedan odlazak u prodavnicu i jedna lažna informacija o djeci probudili sumnju da NEŠTO KRIJE u vezi sa nestankom supruge Ane

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Brajan Volš, suprug Ane Volš, Srpkinje koja je misteriozno nestala 1. januara u blizini Bostona, uhapšen je zbog sumnje da je obmanuo istražitelje, te da je svesno davao neistinite iskaze o svom kretanju na dan kada mu je nestala supruga.

“Blic” je napravio detaljnu rekonstrukuciju kretanja Brajan Volša u danima misterioznog nestanka supruge Ane, sve dok nije prijavio da je nema.

Veoma važan podatak, koji treba imati u vidu, jeste da je Volš osuđen za falsifikovanje potvrdnih dokumenata i prodaju lažnih slika na internetu zbog čega je već bio pod merama.

Zbog toga, 1. januara, na dan nestanka njegove supruge, dobija dozvolu da svakog dana u periodu od 8 do 10.30 sati vodi decu u školu, a dozvolu je dobio i da svakog dana u periodu od 15.15 do 18.45 decu uzima nakon škole. Pored toga, 4. januara u periodu od 11 do 13.30 sati dobio je dozvolu za odsustvo za kupovinu.

Prvi dan nestanka: Sporan odlazak u apoteku

Volšu ova odsustva nisu bila dovoljna pa je tako zatražio još jedno 1. januara u periodu između 15 i 21 sat ne bi li “odveo majku kući”.

Prema njegovim rečima, njegova majka je imala operaciju katarakte nakon čega je boravila u njegovoj kući. Međutim, majka mu se oporavila brže od operacije, pa je sama otišla kući, ali odsustvo koje mu je dozvoljeno on je ipak iskoristio.

FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE

On je ispričao da je otišao u prodavnicu “Whole Foods” i apoteku “CVS” ne bili kupio stvari koje su potrebne njegovoj majci, međutim, istražitelji su prilikom gledanja snimaka sa video nadzora videli da on zapravo nije bio u toj apoteci.

Drugi dan nestanka: Zavaravanje tragova

Volš je potom govorio o 2. januaru, odnosno, drugom danu od kada nema kontakt sa suprugom Anom.

On je istražiteljima ispričao da je otišao da kupi sladoled u “Press Juice” bar u Norvelu u periodu koji mu je bio dozvoljen da izađe iz kuće ne bi li decu odveo u školu.

Međutim, 2. januara je bio raspust i deca nisu išla u školu.

Istražitelji su pronašli snimke sa nadzornih kamera na kojima se vidi Volš u radnji “Home Deport” u Roklandu, inače prodavnici kućnog materijala, kupuje crnu hiruršku masku, plave hirurške rukavice. Volš je u prodavnici kupio i sredstva za čišćenje, najlone, kofu i lepljivu traku, te je račun od 450 dolara platio u gotovini.

Ova saznanja pokazuju da je Volš vreme koje je dobio da odvede decu u školu iskoristio ne bili otišao u kupovinu.

Podaci koje su istražitelji prikupili putem Volšovog mobilnog telefona pokazuju da je uređaj lociran u oblasti Brockton i Abington, gradovima koji se nalaze na oko 30 kilometra od Bostona i to u periodu nakon što je Ana nestala.

Volš za putovanje u ove gradove nije posedovao odobrenje.

Njegovi odgovori o tome gde se kretao tokom 1. i 2. januara bili su jasan pokušaj da se obmanu istražitelji. Na konkretno postavljeno pitanje, Volš je dao neistinit odgovor što je istražitelje nateralo da napuste područje koje su pretraživali, a što je potom izazvalo odlaganje u potrazi za nestalom Anom. Njemu se na teret stavlja da je namerno dao neistinitu izjavu znajući da će istražitelji morati da traže i da potkrepe sve njegove izjave.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg pretresa kuće Ane Volš, policija je pronašla u podrumu kuće njenu krv, krvav nož, a otkriveno je i da je njen telefon lociran 2. januara kod njene kuće.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker