Lažna doktorka u Njemačkoj osuđena na doživotni zatvor

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nemački sud osudio je na doživotnu kaznu zatvora ženu koja se lažno predstavljala kao doktor jer je prouzrokovala smrt više osoba.

Sudije okružnog suda u Kaselu saopštile su da je pedesetjednogodišnja žena, čije ime nije objavljeno, koristila falsifikovanu licencu kako bi se zaposlila kao anesteziolog.

Utvrđeno je da su tri pacijenta umrla zbog njenih grešaka u lečenju, a više drugih pretrpelo je ozbiljne posledice.

Sud je ženu proglasio krivom za tri ubistva i 10 pokušaja ubistva. Ona je radeći u bolnici pogrešno dozirala anestetike, nije adekvatno lečila slučaj sepse i nekim pacijentima nanela oštećenja kardiovaskularnog sistema. Zbog nedostatka kiseonika, pojedinim pacijentima otkazali su organi.

Sudije su presudu obrazložile težinom zločina.

To osuđenoj umanjuje mogućnost za puštanje nakon 15 godina odslužene kazne, što je najkraće vreme koje osuđenik na doživotnu kaznu u Nemačkoj mora da provede u zatvoru pre nego što se u razmatranje uzme njegovo puštanje na slobodu.

Osuđena je radila u bolnici u mestu Friclar od 2015. do 2018. godine, nakon čega je prešla u jednu kliniku na severu Nemačke. Zvaničnici regionalnog medicinskog udruženja uočili su nelogičnosti u njenoj dokumentaciji, nakon čega su je prijavili vlastima za prevaru u zapošljavanju. Nju su prijavile i Medicinska asocijacija Hesea i njen poslodavac.

(Beta)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker