Ekstremisti palili Kur’an na protestima (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Lider danske desničarske partije “Stram Kurs”, Rasmus Paludan, snimljen je kako sa istomišljenicima pali Kur’an tokom protesta protiv migracija

fgthrtfxdhtrtr

{module Oglas 1 – 2020}

– Ono što radimo danas jeste otkrivanje istine o islamu, zato što mnogi u Danskoj ne znaju šta predstavlja ta religija, odnosno da se vrijednosti koje promovira u velikoj mjeri razlikuju od vrijenosti Danske i zapadne Evrope – kazao je Paludan, koji je 2017. godine osnovao “Stram Kurs”. 

Grupa lokalaca zajedno sa pripanicima muslimanske zajednice u Danskoj osudili su postupak ove desničarske partije.

– Danska kultura je prijateljski nastrojena. Ljudi ne vole nasilje, a Paludan pokušava da započne sukobe u Danskoj – kazao je jedan od pripadnika islamske zajednice u toj državi, piše “Russia Today”.

Podsjećamo, pristalice radikalne desničarske stranke iz Danske Stram Kurs zapalili Kur’an u glavnom gradu Švedske Štokholmu krajem avgusta, a cijeli događaj su emitirali na društvenim mrežama.

{module Oglas 2 – 2020}

Članovi te rasističke partije su podnijeli zahtjev švedskoj policiji da 12. septembra održe skupove s ciljem paljenja Kur’ana u štokholmskim kvartovima Rinkeby, Fittja, Alby, Husby i Upplansvesby u kojima žive pretežno muslimani. 

Policija im nije dozvolila te provokativne aktivnosti, pa su to učinili bez dozvole u Rinkebyju.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama se vidi kako izgrednici automobilom dolaze u centar kvarta, pale Kur’an, a potom se udaljavaju s mjesta incidenta.

I u junu su pristalice partije Stram Kurs i njenog lidera Rasmusa Paludana održale skup i zapalili Kur’an u švedskom Malmeu.

Antirasističke grupe su osudile taj čin, a policija je privela trojicu izgrednika. 

Paludenu je na dvije godine zabranjen ulazak u Švedsku, a on je prošle sedmice podnio zahtjev da mu se izda švedsko državljanstvo kako bi mogao posjetiti tu zemlju i zapaliti Kur’an u njoj.

Pogledajte video :

{module Oglas 0 – 2020}

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Danish far-right activists stage Koran-burning stunt in Muslim-populated neighborhood<br><br>DETAILS: <a href=”https://t.co/uht2pkAb2u”>https://t.co/uht2pkAb2u</a> <a href=”https://t.co/XhLSFTYmCO”>pic.twitter.com/XhLSFTYmCO</a></p>&mdash; RT (@RT_com) <a href=”https://twitter.com/RT_com/status/1312671298053521409?ref_src=twsrc%5Etfw”>October 4, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker