DEČAK (6) IZ SLOVENIJE POZITIVAN NA KOKAIN Nakon provedenog vikenda kod oca, majka testirala dete, a onda je usledio ŠOK

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Šestogodišnji dečak iz Slovenije bio je pozitivan na nedozvoljene supstance nakon što se vratio sa vikenda provedenog kod oca. Test na drogu je bio pozitivan na kokain. Majka deteta je nekoliko godina upozoravala piranski Centar za socijalni rad (CSD) da otac nije odgovarajući staratelj. Četrdesetogodišnji otac je sada u pritvoru.

Televizija Slovenija (TVS) javila je da nešto nije u redu sa dečakom nakon što je posetio 40-godišnjeg oca Pirančana. Dete se navodno žalilo na jaku glavobolju i bol u stomaku. Nakon kupovine testa na zabranjene supstance, pokazalo se da je šestogodišnjak bio pozitivan na kokain.

Test na zabranjene supstance pokazao da je dečak pozitivan na kokain

Test je potom ponovljen dva puta, prvo u Hitnoj pomoći Doma zdravlja i ponovo u izolskoj bolnici – oba su bila pozitivna. Detetu je dijagnostikovan i šum na srcu. Prema svedočenju majke, dečak ne može ništa da joj kaže, čak ni policija.

Prema njenim rečima, njen sin je poslednjih šest meseci imao krvarenje iz nosa i učestalu anginu.

Majka šestogodišnjaka je navodno upozorila piranski Centar za socijalni rad (CSD) da je otac već nekoliko godina zavisnik. Nakon upita TVS-a, koja je Centru za socijalni rad uputila pitanja šta su i kada uradili za zaštitu dece od 2018. godine, dobili su opšte odgovore. Kako navodi CSD, roditelji su pristali da kontaktiraju jedni druge, ali kasnije nisu komunicirali. Kako su dodali u odgovoru, pre svega roditelj koji ne ugrožava dete dužan je da nadzire drugog roditelja i štiti prava deteta. Tek kada oba zakažu, CSD se uključuje, odgovorili su.

Učiteljica primetila da sa detetom nešto nije u redu

Kako prenosi TVS, i učiteljica je primetila da sa detetom nije sve u redu. Direktorka muške škole “Tanja Vincelj” rekla je da je odeljenjski starešina primetio uznemirenost deteta. Škola je tada obavestila CSD Piran krajem maja, ali nije dobila odgovor. Socijalni inspektorat je pokrenuo inspekcijski nadzor u pomenutom centru za socijalni rad, koji je u toku.

Otac u pritvoru

Kako prenosi TVS, otac Pirančan je u pritvoru. On se tereti za krivično delo omogućavanje konzumiranja nedozvoljenih droga i zanemarivanje maloletnog lica, kao i okrutnost.

Ako bude proglašen krivim, preti mu kazna od jedne do 12 godina zatvora zbog posedovanja droge, a do tri godine zatvora za zanemarivanje deteta.

(N1.slo)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.