Turska “pametna mašina” u njemačkim medijima; konkurent Tesli i Volkswagenu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U vijesti se prenosi da će „turski električni automobil biti izazov i konkurent ostalim potencijalnim konkurentima, poput Tesle i Volkswagena.“

Njemački dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) prenio je da će električno tursko vozilo koje proizvodi turska Inicijativna grupa za automobile (TOGG) biti veliki izazov i konkurent za automobile u njegovoj klasi, poput Tesle i Volkswagena.

Dnevnik je prenio da TOGG garantuje da će sa jednom baterijom automobil moći preći više od 500 km., da će punjenje baterije do 80 posto trajati samo pola sata na svim benzinskim pumpama te da će se automobil prodavati po konkurentskoj cijeni.

U vijesti se prenosi da će „turski električni automobil biti izazov i konkurent ostalim potencijalnim konkurentima, poput Tesle i Volkswagena.“

Njemački dnevnik je prenio da pandemija COVID-19 nije zasmetala nastavku proizvodnje ovog automobila, te da kompanija TOGG umjesto riječi ¨automobil¨ preferira korištenje termina ¨pametna mašina¨.

Ističe se da će TOGG veći dio komponenti za automobil proizvoditi u Turskoj, da će u početku udio proizvodnje u Turskoj iznositi 51 posto i da će se vremenom taj procenat povećavati.

Na kraju vijesti novinar Andreas Mihm je poručio: ¨Zapišite ime TOGG¨.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.