Putin donio odluku: Rusija će isporuku gasa evropskim državama naplaćivati u rubljama

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je danas kako će Rusija vrlo brzo početi primjenjivati sistem naplate izvoza gasa u Evropu isključivo u domaćoj valuti – rubljama.

U novom obraćanju javnosti, Putin je najavio kako će se odluka o izmjeni naplate izvoza gasa donijeti vrlo brzo, te da će se na ovaj način zaštiti domaća valuta, ali i ekonomija.

“Odlučio sam da sprovedem set mjera za izmjeni plaćanja. Krenut ćemo od našeg prirodnog gasa koji se isporučuje u tzv. neprijateljske zemlje, rekao je Putin.

Kako je naglasio Putin, od dana donošenja odluke, Rusija više neće prihvatati plaćanje gasa u valutama koje je ruski lider ocijenio kao “kompromitovane”.

“Rusija će odbiti plaćanje za isporuke prirodnog gasa u valutama koje su same sebe kompromitovale. To uključuje dolare i eure i preći ćemo na naplatu u rubljama”, poručio je ruski predsjednik.

Ipak, naglašava kako će Rusija nastaviti isporuke gasa drugim državama u skladu sa naručenim količinama i cijenama koje su utvrđene ranije zaključenim ugovorima.

“Želim posebno da istaknem da će Rusija nastaviti s isporučivanjem prirodnog gasa u skladu s količinama i cijenama utvrđenim u ranije zaključenim ugovorima”, zaključio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker