UBLAŽENE MERE ZA VAKCINISANE: Nemački stručnjaci- Oni koji su primili obe doze ne prenose zarazu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

NEMAČKI epidemiološki institut “Robert Koh” objavio je da kod ljudi vakcinisanih protiv korona virusa nema nekog rizika od prenosa zaraze nakon čega je nemački ministar zdravlja Jens Špan danas najavio ublažene mere za vakcinisane.

– Ko je u potpunosti vakcinisan on se u budućnosti mora tretirati kao i osobe sa svežim negativnim testom na korona virus- rekao je Špan u razgovoru za neđeljno izdanje dnevnika “Bild”.

On se pritom pozvao na izveštaj državnog epidemiološkog instituta “Robert Koh” iz koga proizlazi da je kod osoba koje su u potpunosti vakcinisane mogućnost prenošenja korona virusa manja nego kod osoba koje su testirane negativno, prenela je Hina.

Prema najnovijim spoznajama, rizik prenosa korona virusa kod osoba koje su vakcinisane, najkasnije 15 dana nakon primanja i druge doze vakcine, manja je nego kod osoba sa negativnim testom na korona virus, proizlazi iz izveštaja instituta “Robert Koh”.

Prema mišljenju tog instituta, osobe koje su primile i drugu dozu vakcine, trebalo bi da budu oslobođene obaveznih testova i karantina.

Nemački ministar zdravlja je rekao kako je izveštaj Institua poslat juče saveznim pokrajinama kako bi se što pre osobe koje su vakcinisane oslobodile obveze testiranja i samoizolacije.

Vakcinisane osobe bi tako mogle da imaju pristup uslugama poput frizera ili ulaska u prodavnice ili muzeje gde se zahteva aktuelni negativni test.

– Mi bi sledećih nedelja u razgovoru sa pokrajinskim vlastima trebalo da nove mere sprovedemo u delo- rekao je Špan. (Tanjug)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker