U ovoj zemlji šefovi više neće smjeti ni poslati poruku radnicima poslije radnog vremena

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kompanije s više od 10 zaposlenih mogle bi se suočiti s kaznama ako kontaktiraju uposlenike izvan ugovorenog radnog vremena

Vlasti u Portugalu su donijele pravilo prema kojem se zabranjuje izvršnim funkcionerima i šefovima da šalju tekstualne poruke i e-poštu uposlenicima van radnog vremena u sklopu novog seta zakona nazvanih “pravo na odmor”.

Ovaj potez dio je promjena koje se uvode kako bi se poboljšala ravnoteža između poslovnog i privatnog života kao odgovor na povećanu učestalost rada od kuće u toj zemlji, javlja BBC News.

Kompanije s više od 10 zaposlenih mogle bi se suočiti s kaznama ako kontaktiraju uposlenike izvan ugovorenog radnog vremena.

Postoje i nova pravila koja dozvoljavaju uposlenicima koji imaju malu djecu da rade na daljinu.

Roditelji će imati pravo raditi od kuće na neodređeno vrijeme bez prethodnog odobrenja poslodavca sve dok njihovo dijete ne napuni osam godina.

Takođe, kompanije će možda morati da doprinesu tako što će morati više platiti svojim radnicima jer će oni u svojim domaćinstivima imati veće troškove, kao na primjer računi za struju i internet, upravo zbog rada od kuće.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker