U Japanu u oktobru preminulo više ljudi od samoubistava nego od korone u cijeloj godini

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Državna statistika u Japanu pokazala je da su samoubistva u oktobru odnijela više života u ovoj zemlji, nego koronavirus tokom cijele godine.

fghtrghtr

{module Oglas 1 – 2020}

Broj počinjenih samoubistava u Japanu prošlog mjeseca iznosio je 2.153, prema podacima japanske nacionalne policijske agencije. S druge strane, ukupan broj preminulih od posljedica koronavirusa iznosi 2.087 od početka pandemije u Japanu.

Psiholozi i psihoterapeuti su u više navrata upozoravali da bi pandemija mogla dovesti do velike krize mentalnog zdravlja. Masovna nezaposlenost, socijalna izolacija i anksioznost doveli su do povećanja samoubistava širom svijeta.
{module Oglas 0 – 2020}
Japan je jedna od rijetkih razvijenih zemalja koje otkrivaju podatke o samoubistvima. Najnovniji nacionalni podaci Sjedinjenih Američkih Država, na primjer, datiraju iz 2018. godine.

Ipak, stručnjaci smatraju da bi podaci iz Japana mogli drugim zemljima pružiti uvid u utjecaj pandemijskih mjera na mentalno zdravlje, ali i promijeniti pogled na to koje grupe stanovništva su zaista najugroženije.

Japanski psiholozi smatraju da je u drugim zemljama zabilježen čak i veći porast broja samoubistava, s obzirom da u Japanu nisu ni zabilježene ekstremna zaključavanja usred pandemije.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker