Turski pištolj SAR 9 nakon nagrade „za najbolji pištolj u 2020 godini“ osvojio i “zlatnu nagradu”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

„Zlatna nagrada čitaoca“ je pripala turskom pištolju SAR 9, „srebrena nagrada“ pripala je pištolju Sig Sauer, a „bronzanu nagrada“ osvojio je Glock.

Turski pištolj SAR 9 je osvojio je još jednu veliku nagradu u SAD-a.

Nova verzija pištolja SAR 9, koja je proizvedena od strane turske kompanije Sarsılmaz Anonim Şirketi (A.Ş) za potrebe turskih snaga sigurnosti, od strane od strane čitaoca i korisnika američkog časopisa Tactical Retailer osvojila je „Zlatnu nagradu čitaoca“.

Prema izjavi kompanije Sarsılmaz A.Ş ovo je druga nagrada iz SAD-a za pištolj SAR 9 koji je ostvario daleko najbolji rezultat na testiranjima od strane turskih vojnih i policijskih snaga.

„Zlatna nagrada čitaoca“ je pripala turskom pištolju SAR 9, „srebrena nagrada“ pripala je pištolju Sig Sauer, a „bronzanu nagrada“ osvojio je Glock.

Pištolj SAR 9X je u januaru od strane najprodavanijeg časopisa za vatreno oružje u SAD-a „On Target“ izabran „za najbolji pištolj u 2020 godini“.

Glavni razlog za dobitak ove nagrade je uspješno okončanje testiranja od 50.000 gađanja bez ijedne greške.

Otpornost, mala težina, preciznost, sigurnosti i mogućnost korištenja u svim vremenskih uslovima samo su neke od karakteristika zbog kojih je pištolj SAR 9 izabran za najbolji pištolj u 2020 godini. (TRT)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker