Rusija tvrdi da je njena vakcina protiv korone efikasna 92 odsto

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kreator ruske vakcine protiv Kovida-19 dao je danas uveravanja da je ta vakcina efikasna 92 odsto, nekoliko dana pošto su američka firma Fajzer (Pfizer) i nemačka Biontek (BioNTech) javile da je vakcina koju oni zajednički razvijaju pokazala da je 90 odsto efikasna u preliminarnim nalazima.

hzujzthjuzthut

{module Oglas 1 – 2020}

Kao i njihovi konkurenti Ruski suvereni fond i istraživački institut Gamalej hvalili su efikasnost svoje vakcine „Sputnjik V“, koja je trenutno u fazi tri kliničkih ispitivanja kod 40.000 volontera.

„Statistička analiza 20 potvrdjenih slučaja korona virusa, slučajeva podeljenih izmedju vakcinisanih osoba i onih koje su primili placebo ukazuje na stopu efikasnosti od 92 odsto za vakcinu Sputnjik-V posle druge doze“, navodi se u saoštenju.

Proizvodjači ruske vakcine dali su danas uveravanja da će uskoro biti objavljena njihova istraživanja u svetskim medicinskim časopisima na procenu kolega.

{module Oglas 0 – 2020}

Suvereni fond je takođe dao uveravanja da će dati sve potrebne podatke nacionalnim regulatornim telima u zemljama koje žele da nabave rusku vakcinu.

Rusija je rešena da predvodi u trci za vakcinom i još u avgustu je objavila, pre nego što su obavljeni klinički testovi na veliko, da je vakcina Sputnjik-V efikasna izazivajući sumnje u medjunarodnoj naučnoj zajednici.

Juće su Fajzer i Biontek ulili nadu objavlujući da njihov kandidat za vakcinu pokazuje efikasnost od 90 odsto. Međutim brojna pitanja i dalje ostaju za taj proizvod kao što su trajnost zaštite ili logistički izazovi.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker