Primeri kako se brzo i lako širi koronavirus

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

 Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti objavio je analizu prenosa Kovida-19 u Singapuru, koja ukazuje na to koliko je ovaj virus opasan i kako se lako širi.

Koronavirus Slovenija 1 1200x675

{module Oglas 1 – 2020}

Redovni profesor biohemije i molekularne biologije sa zagrebačkog Prehrambeno-biohemijskog fakulteta, Gordan Lauc, podelio je dokument na svom profilu na Fejsbuku i izdvojio nekoliko zanimljivih primera, prenosi Sputnjik.

“Pacijent A5 je zaražen tako što je sedeo na istom mestu u crkvi na kom su prethodno sedeli pacijenti A1 i A2, koji u to vreme još nisu imali nikakve simptome“, jedan je od primera izdvojenih iz tog dokumenta.

{module Oglas 0 – 2020}

Naveo je i primer kada je osoba bez ikakvih simptoma na probi hora zarazila 40 do 60 ljudi.

“Ovaj SARS-Kov-2 je jako zarazan, jer se umnožava u grlu i nosu i pre pojave bilo kakvih simptoma. Nosite maske i kada nemate simptome. Bilo kakve maske, maramu, šal oko nosa i usta i slično – maska ne štiti vas, već s njom štitite ljude oko sebe, jer možda širite virus a da to i ne znate. Perite ruke. Sapun i voda su OK, nema potreba za silnim alkoholom ili agresivnim sredstvima koja će vam oštetiti kožu“, poručuje profesor Lauc.

Tanjug

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker