Poslije tri godine rada u Njemačkoj vratila se kući i mnogima srušila snove o idealnom životu: “TO ME JE UBIJALO!”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Nije da nisam imala sa kim da popijem kafu. Ovde morate da birate sa kim ćete se družiti, a tamo se otprilike družite s kim ćete se družiti. Možda glupo jer tamo imam dobre prijatelje, ali ne znam kako drugačije da kažem..”, reči su Franke Križanović iz Viteza u BiH, koja je godinama radila u Nemačkoj.

Kako je rekla u snimku koji je objavila, u pečalbi je provela tri godine, i to uglavnom u sportskim kladionicama. Najteže joj je pao, kako je rekla, rastanak od porodice i prijatelja, te je odlučila da se vrati u BiH sa namerom da pokrene svoj biznis.

Naime, po povratku, ona je u mestu Busovača otvorila kozmetički salon.

“Ni sekunde se nisam pokajala što sam se vratila iz Nemačke“, rekla je ona.

Tvrdi da se u BiH može živeti i raditi, a da život bude dobar i lep. Kada se radi o prethodne tri godine života, rekla je da je imala solidnu platu i dobro radno vreme u Nemačkoj, ali da nije videla napredak.

“Tamo je bio lep posao, ali nisam videla nikakav napredak. Mislim da bih za 10 godina živela tamo u ateljeu s nekim takvim poslovima. Ne potcenjujem nijedan posao, ali to nije bio posao koji sam želela, ali morala sam da radim. Svakog meseca sam imala neke prioritete, kao što su stanovanje i komunalije, tako da mi nije ostalo novca da ulažem u sebe, odnosno u obrazovanje“, rekla je Franka.

Kaže da je radila u Nemačkoj oko 7 sati dnevno a kao jedan od problema ističe da nije imala s kim kafu da popije.

„Problem je što je bila rutina posao – kuća i kuća – posao. Svima je dosadno. Kada nekoga pozovete na kafu, niko neće jer kao i svi drugi imaju šta da rade kod kuće. To me je ubijalo. Nije da nisam imala sa kim da popijem kafu. Ovde morate da birate sa kim ćete se družiti, a tamo se otprilike družite s kim ćete se družiti. Možda glupo jer tamo imam dobre prijatelje, ali ne znam kako drugačije da kažem…”, ispričala je u snimku.

Kada se radi o uštedi novca tokom rada u Nemačkoj, navela je kako je to sve ostalo u prošlom vremenu.

“Nije to ništa. Bar meni. Dobiješ platu i s tim, kao i ovde, normalno živiš. Zato sam rekla da Nemačka nije ono što je bila“, rekla je Franka.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker