Policajci na djevojci ispred kovid ambulante upotrebili elektrošoker: Napala policajce i osoblje? (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

-“Visoka sam manje od 160 cm, lako me možete savladati, nema potrebe za ovim” – rekla je Paula Para

elektrosoker 830x0

{module Oglas 1 – 2020}

Katalonska policija ispred jedne kovid ambulante upotrebila je elektro-šoker kako bi savladala 26-godišnju Paulu Para.

Nakon što se uznemirujući snimak pojavio na društvenim mrežama, postao je viralan, prenose brojni mediji.

Prema izjavama policajaca iz Mosos d’eskvadrije, sve se desilo u sredu oko 13 sati, kada su policajci od radnika zdravstvenog centra dobili poziv jer je žena koja je imala zakazan pregled na kovid 19 želela da uđe sa majkom, ali protokol zdravstvene ustanove to ne dopušta. Kako majka nije mogla da je prati, postala je nervozna, objasnili su, dodajući da je nanela štetu centru i napala zdravstveno osoblje.

{module Oglas 2 – 2020}

Pošto su upozorenja radnika bila bezuspešna, policijski službenici tvrde da su pokušali da savladaju ženu. Prema njihovom izveštaju, dva policajca su lakše povređena od udaraca koje im je zadala. Tvrde da su nakon nekoliko upozorenja odlučili da upotrebe šoker. Sistem hitne medicinske pomoći potom je ženu prebacio u bolnicu.

Paula Para je u izjavama za lokalne medije negirala da je napala medicinsko osoblje i priznaje da je jednog od policajaca šutirala, ali tek nakon što je upotrebio šoker.

– Visoka sam manje od 160 cm, lako me možete savladati, nema potrebe za ovim – rekla je Paula, koja je izjavila da su policajci, nakon što je bačena na zemlju, nastavili sa upotrebom šokeraŽena je rekla da će prijaviti policajca koji je koristio šoker, prenosi Sputnjik.

Policajci su je uhapsili zbog napada na njihovog kolegu i oštećenja zdravstvenog centra, a noć je provela u zatvoru. Nema dokaza da je policija otvorila bilo kakvu istragu zbog akcije, koja bi, u principu, kao protokol za upotrebu šokera morala da bude zabeležena kamerom na grudima policajca koji ju je koristio.

Udruženje za ljudska prava Iridia objavilo je na Tviteru da je ovakav tretman “veoma zabrinjavajući i neodgovarajuć”.

Pogledajte video :

{module Oglas 0 – 2020}

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”ca” dir=”ltr”>Atenció‼️<br><br>Aquesta actuació amb pistoles elèctriques taser de <a href=”https://twitter.com/mossos?ref_src=twsrc%5Etfw”>@mossos</a> és molt preocupant i desproporcionada.<br><br>Si teniu informació de la situació podeu posar-vos en contacte amb nosaltres ? saidavi@iridia.cat<a href=”https://twitter.com/hashtag/StopTaser?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#StopTaser</a> <a href=”https://t.co/lLkWqnichW”>pic.twitter.com/lLkWqnichW</a></p>&mdash; IRIDIA (@centre_IRIDIA) <a href=”https://twitter.com/centre_IRIDIA/status/1332009109760184320?ref_src=twsrc%5Etfw”>November 26, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

(Telegraf)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker