Pogledajte cijene namirnica u Njemačkoj danas, neke će vas sigurno iznenaditi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Cijene prehrambenih proizvoda u Njemačkoj, jednoj od ekonosmki najrazvijenijih zemalja na svijetu u nekim su slučajevima izuzetno niže nego one u Bosni i Hercegovini, jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope.

Građani sve teže podnose finansijski pritisak zbog divljanja cijena u gotovo svim sferama života. Naročito su na udaru penzioneri jer cijene čak i onih osnovnih namirnica dosežu zaista astronomske visine. Poređenja radi, penzioner u Njemačkoj nakon 45 godina rada ima penziju od oko 1500 eura. Penzioner u BiH dobije, u prosjeku, nešto više od 220 eura.

Cijena ulja u Munchenu je 1,79 Eura.

Podjsetimo. država BiH ni na jednom nivou vlasti do sada nije donijela  mjere kako bi pomogla građanima koji tonu u siromaštvo.

Pored hrane građani skuplje plaćaju grijanje i benzin, a poskupljenja će se prema najavama ekonomskih stručnjaka nastaviti.

Almir Bećarević ekspert za energetiku i predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH Sarajevo upozorio je da će građani, koji su u prethodnoj grijnoj sezoni plin plaćali 300 KM, naredne godine plaćati 500-600 KM.

Visinu cijena namirninca u zemlji u kojoj je prosječna plata oko 2.000 eura pogledajte u galeriji.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker