OPREZ NA PARKINGU LIDL-a – Nije se parkirao tačno na sredini parkirnog mjesta pa dobio kaznu!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nadzor parkirališta u Lidlu kritikovan je već neko vrijeme.

Nedavno je kupac u Lidlu parkirao minutu duže od dopuštenog i morao je platiti kaznu. Drugi je dobio kaznu jer nije parkirao tačno na markacijama i zaprijetio je Lidlu: “ Više u vaše trgovine ne idem.”

Sada se požalio još jedan kupac.

“Dobio sam kaznu od 30 eura zalijepljenu na prozor vozila jer nisam parkirao 100 posto tačno nasred parkinga”, napisao je na Facebook stranici diskonta.

Fenix

“Zar ne želite više kupaca?” ljutito piše muškarac .“

To je definitivno bio zadnji put kad smo moja porodica i ja išli u kupovinu u Lidl“, nastavlja muškarac te pita: “S kojim sumnjivim mafijaškim firmama zapravo sarađujete?”

Iza nadzora parkirališta u Lidlu ne stoji mafija, već firma Safe Place. Ali kad bolje pogledate, njihov pristup se ne čini posebno prilagođen kupcima. Firma skenira sva vozila parkirana na Lidlovim parkinzima.

Na taj način vanjski pružatelj usluga trebao bi osigurati da na parkiralištu diskonta nema dugotrajnih parkiranja. Čim automobili prekorače vrijeme parkiranja od jednog sata, senzor šalje signal firmi. Oni zatim šalju zaposlenika koji dijeli kazne.

Očito je potpuno nebitno pripada li automobil kupcu ili se neko slučajno parkirao. Na primjer, ako sretnete prijatelja u dućanu, zaboravite na vrijeme dok razgovarate i vratite se do auta kasnije nego što ste planirali, tretirat će vas kao da ste koristili njihov parking.

Mnogi kupci smatraju da je sistav firme krađa.

“Nakon tačno 68 sekundi prekoračenja vremena, izdana mi je kazna, ispričala je razočarana mušterija za rp-online.de. Uz kaznu od 24,90 eura, prijeti mu se i dodatnim troškovima ako traženi iznos ne plati u roku od 14 kalendarskih dana od dana izdavanja. “To je prisila i uopće nije dopušteno”, kaže on.

Potrošački centar Sjeverne Rajne-Vestfalije slaže se: “Ovu prijetnju smatramo nezakonitom i, u vezi s prijetnjom plaćanja povećanih troškova, također zbog prisile”, rekao je predstavnik potrošačkog centra na upit rp-online.de .

Kupac je već nekoliko puta pisao firmi Safe Place i Lidlu. Odavno je platio kaznu. Lidl je naveo da Safe Place neće moći vratiti iznos. Umjesto toga, maloprodajni div je kupcu izdao poklon bon za kupovinu od 25 eura. To pokazuje da je Lidl barem shvatio da praksa ograničavanja vremena parkiranja kupaca na sekundu baš i ne pridonosi dobrim odnosima s kupcima.

U slučaju kupca, koji je morao platiti 30 eura jer nije parkirao na sredini parkirnog mjesta, Lidl je na Facebooku reagovao prilično kratko: “Pošaljite nam svoj zahtjev privatnom porukom”, stoji u poruci.

Fenix-magazin/IM

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker