Odbio se rukovati i ostao bez državljanstva Njemačke

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prema presudi suda, svako ko odbije da se rukuje sa ženama zbog vjerskih razloga ne može biti naturaliziran u Njemačkoj. Upravni sud u Baden-Württembergu stoga je odbacio odgovarajuću prijavu Libanca koji je aplicirao za njemački pasoš, piše Bild.

gzuifzuoifzuifz

{module Oglas 1 – 2020}

Priča je započela prije pandemije koronavirusa, kada rukovanje nije bilo tabu. Muškarac, koji sada ima 40-ak godina, legalno živi u Njemačkoj od 2002. godine, gdje je studirao medicinu i sada je ljekar na klinici. Njegovo ponašanje prilikom primopredaje certifikata o naturalizaciji 2015. godine izazvalo je spor.

Libanac je prethodno potpisao izjavu o poštivanju ustava i protivljenju svim oblicima ekstremizma. Također je postigao maksimalan broj bodova na testu naturalizacije. Ali onda je odbio da se rukuje s državnom službenicom na planiranoj primopredaji!

{module Oglas 0 – 2020}

Okružni ured je tada odbio naturalizaciju. Libanac se žalio Upravnom sudu u Stuttgartu. Neuspješno. Potom je otišao na Upravni sud u Baden-Württembergu koji je donio presudu:

“Ako podnosilac zahtjeva za naturalizaciju odbije da se rukuje ‘iz rodno specifičnih razloga koji se ne mogu uskladiti s članovima Osnovnog zakona’, ne može se prilagoditi životnim uvjetima u Njemačkoj. Ovo se posebno odnosi na slučaj da odbijanje rukovanja između spolova – kao u ovom slučaju – pomaže salafističkim shvatanjima odnosa muškaraca i žena”, stoji u objašnjenju presude.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker