Njemačka ublažava mjere borbe protiv pandemije: Uskoro se otvaraju bogomolje, muzeji i parkovi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Njemačka kancelarka Angela Merkel putem video konferencije se sastala danas s premijerima saveznih njemačkih pokrajina

thumbs b c 9fe2d8949cd520f308609552f72431cd

{module Oglas 1 – 2020}

U okviru ublažavanja mjera borbe protiv COVID-19 u Njemačkoj će uskoro ponovo biti otvorene bogomolje, muzeji, zoološki vrtovi i dječiji parkovi, javlja Anadolu Agency (AA).

Njemačka kancelarka Angela Merkel putem video konferencije se danas sastala s premijerima saveznih njemačkih pokrajina, a na sastanku je dogovoren nastavak ublažavanja restriktivnih mjera koje su u toj zemlji uvedene 22. marta s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.

Merkel je nakon sastanka kazala da će bogomoljama, muzejima, izložbenim salonima, zoološkim vrtovima i dječijim parkovima biti odobreno ponovno otvaranje uz primjenu strogih higijenskih mjera.

{module Oglas 0 – 2020}

Zahvalivši se građanima na poštivanju preventivnih mjera koje su njemačke vlasti uvele, Merkel je kazala da se i dalje moraju poštivati mjera fizičke udaljenosti među ljudima.

“Odgovorni smo da poduzmemo sve potrebne mjere da se epidemija ne počne ponovo širiti. Zato ćemo biti pažljivi pri donošenju odluka. Mjere zaštite koje se odnose na svakodnevni život vrijede i za mene i svakog drugog pojedinca”, kazala je Merkel.

Odluku o nastavku fudbalski takmičenja Merkel je prolongirala za narednu sedmicu, a posebno se zahvalila predstavnicima vjerskih zajednica koje su pripremile odličan plan ponovnog otvaranja bogomolja.

Ona je kazala da je moguće ponovno vraćanje restriktivnih mjera ako se epidemiološka slika u Njemačkoj pogorša. Na upit da li će tokom ljeta ljudi moći ići na putovanja izvan zemlje, Merkel je kazala da o tome još nije bilo rasprave.

Masovni skupovi u Njemačkoj su zabranjeni do kraja augusta, a naredne sedmice će vlada na novoj sjednici donijeti konkretnije odluke o ublažavanju restriktivnih mjera.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker