NJEMAČKA OBJAVILA NOVI PLAN ZA USELJENIKE: Ima 5 faza, a na njemu se radilo 3 godine!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nemačka je sačinila novi plan integracije migranata u društvo, sistem obrazovanja i tržište rada, posle tri godine planiranja i rasprave.

Kancelarka Angela Merkel, prvi ljudi saveznih pokrajina i građanski sektor predstavili su Nacionalni plan za integraciju koji bi trebalo da se sprovede kroz 100 koraka, odnosno 5 faza, i važio bi najmanje deset godina.

U njegovom stvaranju je učestvovalo 300 predstavnika nemačkih saveznih država, gradova, kao i 75 migrantskih organizacija. Usvojen je na velikom samitu kojim je predsedavala Anet Vidman-Mauc, nemačka poverenica za integraciju.

U prvoj fazi koja počinje još u matičnim zemljama traže one koji su voljni da se obrazuju i rade kako bi se privukla deficitarna, ali i kvalifikovana radna snaga.

Druga faza bi uključivala mere početne integracije kao što su učenje jezika, saveti za početak svakodnevnog života, priznanje ranije stečenih kvalifikacija.

Treća faza bi bila posvećena uključivanju i učestvovanju u nemačkom društvu, a pritom se misli i na integraciju u tržište rada, ali i građanski angažman, gde je očigledno kako se od novih useljenika u Nemačku očekuje da učestvuju u opštem društvenom životu, a ne samo u životu zajednice svojih sunarodnika iz zemlje iz koje potiču. (Kurir)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex