Kurz: Vakcinacija neće biti obavezna, ali nevakcinisani mogu imati problema

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Austrijski kancelar Sebastian Kurz rekao je da u Austriji neće biti uvedena obaveza vakcinacija protiv virusa korona, ali je ukazao da bi osobe koje se ne vakcinišu mogle da naiđu na probleme.

ghzjktzkjzukz

{module Oglas 1 – 2020}

Kurz je rekao da je vakcinacija lična odluka svakog pojedinca i da Vlada neće uvesti tu obavezu, ali je naveo kako može biti da aviokompanije ili organizatori manifestacija uvedu takva pravila.

“Mnoge države u pojedinim dijelovima svijeta i sada, prije ulaska, zahtijevaju dokaz o vakcinama, na primjer protiv hepatitisa, malarije ili tifusa. To bi u budućnosti moglo biti slično i za virus korona”, pojasnio je Kurz.

On je istakao da će se, što je prije moguće, vakcinisati, uz obrazloženje da to ranije nije učinio, jer ne želi povlašćeni status.

{module Oglas 0 – 2020}

Kada je riječ o povratku normalnosti, austrijski kancelar je ponovio da ne očekuje da će do toga doći veoma brzo.

“Naredni mjeseci će, zbog niske temperature, lošeg imunosistema, biti veoma izazovni. Treći talas već sada teško pogađa mnoge zemlje, kao što su Češka ili Holandija”, rekao je Kurz za bečki dnevnik Kronen Zeitung.

Poboljšanje situacije očekuje vakcinacijom i rastom dnevne temperature, tačnije na ljeto.

Na pitanje da li bi moglo doći do četvrtog zaključavanja, na primjer u martu, Kurz je odgovorio da to niko ne može da isključi, jer je cilj da se spriječi trijaža na intenzivnoj njezi, prenosi Tanjug.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker