JAGMA ZA ”POLOVNJACIMA” IZ NJEMAČKE: Najtraženiji oni od 2.000 do 5.000 eura, a jedan DETALJ je VRLO BITAN

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kako izabrati najbolji model u skladu sa budžetom koji imate večita je dilema

ZJKZUZTJZ

Profimedia

{module Oglas 1 – 2020}

Kako izabrati dobar polovni automobil? To pitanje vredno je od 1.000 do 5.000 evra, koliki je i prosečan budžet kupca rabljenih vozila u Srbiji, a odgovor je već godinama isti ili sličan.

“Fijat punto”, “pežo 206”, “opel korsa”, “ford fijesta”, “škoda fabija”, “reno klio” i “sitroen C3” su najprodavaniji i najpovoljniji četvorotočkaši u Srbiji i zbog cene i zbog servisa.

Pandemija Covid-19 nije donela veće promene na tržištu polovnih automobila. I dalje su najtraženiji automobili koji su stari oko 10 godina, sa kilometražom do 200.000 i delovima koji se mogu naći gotovo na svakom ćošku. Takvi četvrotočkaši koštaju u proseku između 2.000 i 5.000 evra. Nažalost, nemaju svi potencijalni kupci polovnjaka taj novac pa su, u saradnji sa specijalizovanim sajtom “Moj auto” i auto-placevima, automobili na našem tržištu podeljeni u zavisnosti od cene na tri grupe: od 1.000 do 2.000 evra, od 2.000 do 3.000 evra i od 3.000 do 5.000 evropskih novčanica.

Kada je reč o najjeftinijim polovnjacima iz ovih kategorija, savet za kupce je da se na ove automobile odlučuju samo u slučaju preke potrebe.

{module Oglas 0 – 2020}

– Automobili sa cenom od 1.000 do 2.000 evra su stari uglavnom od 16 do 20 godina, tako da je veoma nezahvalno reći koji od tih vozila može biti dobra kupovina. Kod tako vremešnih vozila često se događaju kvarovi pa se dešava da kupac više para da na kasnije popravke nego na kupovinu. I u ovoj generaciji automobila najčešće se kupuju “opel korsa”, “sitroen C3” i “reno klio”, ali može se naći u dobrom stanju i “ford fokus” i “folksvagen polo” – objašnjavaju sa jednog sajta za prodaju automobila.

Kako kažu, nešto više novca donosi i bolju opremu kod najtraženijih polovnjaka.

– Po ceni od 2.000 do 3.000 evra mogu se naći polovnjaci od 2003. do 2007. godišta. Tu spada, recimo, “sitroen C3” sa klimom, zatim “fijat grande punto” koji je pogodan za gradsku vožnju, “reno klio” 1.6, ali i “sitroen C5” i “reno grand senik” koji su veoma prostrani, pravi porodični automobili – objašnjavaju sa jednog sajta za prodaju automobila.

Naravno, najviše mogućnosti za kupovinu i najmanje prostora za grešku pruža najskuplja kategorija vozila u ovoj podeli.

– Sa budžetom od 3.000 do 5.000 evra mogu se kupiti vozila stara oko 10 godina. Pored već pomenutih najtraženijih modela, za taj novac može se, recimo, naći i “mercedes B200”, “pasat”, “pežo 308”, “ford fijesta”, “honda civik”, “reno megan”. Inače, treba reći da od 2010. godine tradicionalno gradski automobili kao, na primer, “reno klio” nisu više tako mali – objašnjavaju sa jednog sajta za prodaju automobila.

{module Oglas 2 – 2020}

Na jednom od najprometnijih auto-placeva u Beogradu ističu da se najviše prodaju automobili koji koštaju između 2.000 i 5.000 evra.

– Kod nas najbolje idu “nemci” kao, recimo, “astra”, “golf” i A3, ali i “jaris” i “fijesta”. Nakon što je tržište zamrlo tokom prvog talasa Covid-19, sada je situacija mnogo bolja. Polako se vraćamo na promet kakav smo imali i prošle godine u ovim mesecima – naglašavaju na jednom od placeva.

Magična granica – 200.000 km

Koliko je pređena kilometraža relativna kategorija prilikom odabira polovnjaka pokazuje i to da se na sajtovima za prodaju rabljenih vozila gotovo ne može naći “četvorotočkaš” koji je prešao više od 200.000 kilometara.

– Bilo da je automobil star 10, 15 ili 20 godina, najveća kilometraža kod svih vozila je oko 200.000 kilometara. To sad gotovo svi znaju tako da retko ko i obraća pažnju na kilometražu. To više nije pouzdan kriterijum prilikom kupovine -objašnjavaju sa jednog sajta za prodaju automobila.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker