”Halo, ovjde konzul. Brat vam je u nevolji, hitno pošaljite 1740 eura” – Hrvati META PREVARA u Njemačkoj

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon više pokušaja prevare hrvatskih penzionera u Frankfurtu, isto je počelo da se događa u Štutgartu gde je žena predstavljajući se kao generalni konzul Republike Hrvatske iz Amsterdama tražila 1740 evra od Mate Lebe.

htzhuhu

{module Oglas 1 – 2020}

Tim povodom se oglasio i Generalni konzulat RH iz Štutgarta obaveštavajući hrvatske državljane u Baden-Vurtembergu kako su poslednjih dana dobili informacije da su neki ljudi ”bili žrtve pokušaja telefonske prevare, odnosno iznuđivanja novca”, piše Feniks Magazin.

”Hrvatski državljani bili su telefonski pozivani od osoba koje su se predstavljale kao “hrvatski konzulat”, “službenica hrvatskog Generalnog konzulata u Štutgartu”, a u Frankfurtu je bio i slučaj da se osoba predstavila kao “hrvatska generalna konzulica u Amsterdamu”. U svim slučajevima je bio isti obrazac postupanja: sagovornika bi upitali ima li brata ili sestru, a zatim bi mu saopštili da se taj ili ta nalaze u problemima i da im treba hitno dostaviti novac. U razgovoru bi dali uputstva kojim putem i kome da se prebaci novac. Na sreću, prevaranti do sada nisu imali uspeha, jer su na vreme razotkrivene njihove namere”, piše u dopisu kojeg potpisuje generalni konzul Ivan Sablić.

{module Oglas 2 – 2020}

U istom dopisu objašnjava da radnici Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Štutgartu u ozbiljnim slučajevima postupaju na drugačiji način i ne pozivaju državljane da bi im tražili novac.

Za pretpostaviti je da bi u naredno vreme moglo da bude još ovakvih pokušaja, pogotovo jer je vreme praznika i prevaranti ciljaju na osećanja žrtava stvarajući privid da se njihovi bližnji nalaze u teškoj situaciji. Stoga još jednom pozivamo sve one hrvatske državljane koji se nađu u situaciji da ih neko nazove, predstavi se kao službenik Generalnog konzulata u Štugartu i od njih zatraži da uplate ili donesu novac, da zapišu podatke o osobi koja ih zove, broj telefona s kojeg ih se zove i da istog trenutka obaveste najbližu policijsku stanicu, a mogu i nas u GK RH u Štutgartu”, navodi se u dopisu.

{module Oglas 0 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker