Erdogan otvorio bolnicu na Sjevernom Kipru, izgrađenu za samo 45 dana

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

ike Turske Recep Tayyip Erdogan danas je otvorio bolnicu na Sjevernom Kipru, izgrađenu za samo 45 dana, te najavio gradnju još jedne kapaciteta 500 kreveta, javlja Anadolu Agency (AA).

thumbs b c 7929fe080d01604c07028a3159a69293

{module Oglas 1 – 2020}

“Najvažniji znak solidarnosti s Turskom Republikom Sjeverni Kipar je ova bolnica za hitnu medicinsku pomoć”, kazao je Erdogan u obraćanju na ceremoniji otvaranja bolnice te dodao:

“Da nije emotivne povezanosti Turske i Turske Republike Sjeverni Kipar ne bismo za samo 45 dana završili gradnju bolnice u Nikoziji”.

Podsjetio je također da je njegova država pored gradnje bolnice, tokom trajanja pandemije pružila finansijsku pomoć Turskoj Republici Sjeverni Kipar kako bi se ta zemlja efikasnije suočila sa koronavirusom.

“Priskočili smo u pomoć našoj braći na Sjevernom Kipru od samog početka epidemije. Pružili smo sve vrste podrške na polju zdravstva”, dodao je Erdogan.

{module Oglas 0 – 2020}

Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca također je u obraćanju na ceremoniji otvorenja bolnice istakao da će ova moderna bolnica značajno obogatiti zdravstveni sistem Turske Republike Sjeverni Kipar.

“Ovakve će bolnice biti izvanredni objekti koji će ojačati njihov zdravstveni sistem. Vjerujem da će obje bolnice odgovoriti zdravstvenim potrebama naše braće, kiparskih Turaka” rekao je Koca.

Svečanom otvorenju bolnice u Nikoziji prisustvovao je i predsjednik Turske Republike Sjeverni Kipar Ersin Tatar, njegova supruga Sibel Tatar i predsjednik turske Partije nacionalnog pokreta (MHP) Devlet Bahceli.

Bolnica, izgrađena na površini veličine oko 20 hiljada kvadratnih metara, raspolaže sa najmodernijom medicinskom opremom, ukupno 100 kreveta, uključujući 24 kreveta za intenzivnu njegu, te šest operacionih sala. (AA)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker