DRUGI ”LOCKDOWN” U NJEMAČKOJ? Građani ne žele ponovno zatvaranje trgovina, škola, vrtića…

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bez zabava, fešta, koncerata, ali s policijskim satom, zatvorenim trgovinama, školama, vrtićima; ono je što je Njemačka doživjela na proljeće i što se ne smije više ponoviti, pipe RTL.de

GFEQRGFERGER

{module Oglas 1 – 2020}

Prema nedavnom istraživanju Instituta za istraživanje javnog mnijenja Forsa koje je zatražio njemački RTL.de, tako smatra 60 posto njemačkih građana.

Međutim, dobra trećina (33 posto) mišljenja je kako bi javni život trebao biti ponovno ograničen u cijeloj zemlji zbog trenutnih brojeva koronvirusa.

Prema istraživanju, mlađi od 30 godina (58 posto), zatim pristaše Zelenih (41 posto) i Linkspartei  (43 posto) vjeruju da bi ponovno trebalo uvesti ograničenja na nacionalnoj razini, kao u proljeće, kada je broj zaraza naglo rrastao.

Građani stariji od 60 godina (67 posto) ne smatraju nužnim drugo zaključavanje kao na proljeće. Također postoji razlika između Istočne i Zapadne Njemačke. Na istoku 70 posto ne želi nikakva nova ograničenja javnog života, za razliku od 59 posto na zapadu.

Prema istraživanju Forse, otprilike svaki peti (22 posto) misli da je vjerojatna druga blokada, uključujući iznadprosječan broj glasača AfD-a (48 posto). Samo tri posto smatra da je ovaj korak nemoguć.

{module Oglas 0 – 2020}

Svaka peta osoba poznaje nekoga zaraženog koronom

Čak 18 posto anketiranih njemačkih građana navodi da postoje ljudi iz njihove obitelji ili prijatelja koji su već bili zaraženi koronavirusom ili su trenutačno zaraženi. Što su ispitanici mlađi, to češće znaju nekoga tko je već obolio od koronavirusa.

Malo razumijevanja za nova pravila putovanja u Njemačkoj

Ako dolazite iz područja s rizikom od korone i želite prespavati u njemačkom hotelu, u budućnosti ćete se suočavati s problemima u većini dijelova Njemačke. Većina saveznih država odlučila se u srijedu za odgovarajuću zabranu smještaja za odmor turistima s područja s rizikom od korone. 30 posto njemačkih građana ovu mjeru smatra razumljivom. S druge strane, većini od 68 posto teško je pratiti gdje se koja pravila primjenjuju na koje regije.

Zbog pandemije korone, prema Forsi, samo svaki peti (19 posto) građanin Njemačke planira putovanje u vrijeme odmora. Većina Nijemaca (67 posto) ove godine ne planira putovati.

(RTL, Fenix-magazin/MD/)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker