Anonymousi hakirali TV kanale u Rusiji i emituju dešavanja iz Ukrajine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon objave cyber rata Anonymosi su srušili web stranice ruske vlade, a tokom dana izvršili su i hakerske napade na državne TV kanale u Rusiji gdje su emitirali istinska dešavanja iz Ukrajine.

Na društvenim mrežama u nekoliko navrata u toku dana objavljivane su video snimke televizora u ruskim domovima na kojim se umjesto programa na ruskim kanalima kontinuirano emitira himna Ukrajine, a tokom posljednjeg napada Anonymousi su himne zamijenili snimkama dešavanja iz Ukrajine.

“Ruski državni TV kanali su hakirani od Anonymousa kako bi se emitovala istina povodom dešavanja u Ukrajini”, stoji u objavi.

Na programu su emitirani snimci ratnih dejstava, oštećene stambene zgrade, ljudi u podzemnim stanicama te autobusi sa ženama i djecom koji su evakuirani prema Poljskoj, a sve popraćeno porukama narodu Rusije.

Večeras je srušena i službena web stranica Kremlja, ureda ruskog predsjednika Vladimira Putina (kremlin.ru) i to nakon brojnih hakerskih napada iz cijelog svijeta.

Anonymousi su ranije pozvali sve hakere, odnosno, digitalne ratnike, da budu jedinstveni u cyber ratu protiv Rusije.

Podsjetimo, jedna od sankcija SAD-a koja bi mogla biti usmjerena ka Rusiji odnosi se i na restrikcije pružanja internet usluga čime bi se otežala komunikacija.(Klix)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker