Novak Đoković izbačen s US Opena jer je sudiju pogodio lopticom (Video)

Srbijanski teniser Novak Đoković diskvalifikovan je sa US Opena nakon što je linijskog sudiju pogodio lopticom.

trhz45wz45z4

{module Oglas 1 – 2020}

Pomenuta situacija desila se nakon 11. gema prvog seta duela u osmini finala protiv španskog igrača Pabla Carreno-Buste. Đokovićev protivnik je došao do breaka i vodstva od 6:5, a nakon toga Đoković je slučajno pogodio linijskog sudiju lopticom u glavu, zbog čega je diskvalifikovan.

Čim se ova situacija desila, Đoković je prvi prišao da pomogne s obzirom na to da se ženska osoba koja je obavljala funkciju linijskog sudije počela gušiti.

{module Oglas 2 – 2020}

S obzirom na to da je pogodio direktno u glavu, Đoković je diskvalifikovan sa US Opena, a ova nevjerovatna odluka ubrzo je postala i zvanična i srbijanski teniser završio je nastup na prvom Grand Slamu nakon što je teniska sezona nastavljena.

Američki mediji navode da je Đoković molio glavnog sudiju da promijeni odluku i da ga ne diskvalifikuje sa turnira, no on mu je navodno poručio da nije imao izbora.

Carreno-Busta će u četvrtfinalu US Opena igrati protiv boljeg iz duela Šapalova i Goffina.

Pogledajte video :

{module Oglas 0 – 2020}

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Djokovic just hit a lines person in the neck with an errant ball after losing a point. And I think he knew it. Yikes. <a href=”https://t.co/05iVUtpQ0Z”>pic.twitter.com/05iVUtpQ0Z</a></p>&mdash; thehojo (@thehojo) <a href=”https://twitter.com/thehojo/status/1302699861796630535?ref_src=twsrc%5Etfw”>September 6, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Here’s what he did. <a href=”https://twitter.com/hashtag/Djokovic?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Djokovic</a> <a href=”https://t.co/iVjP5UG7ER”>pic.twitter.com/iVjP5UG7ER</a></p>&mdash; Greg Brady (@gregbradyTO) <a href=”https://twitter.com/gregbradyTO/status/1302700998360797185?ref_src=twsrc%5Etfw”>September 6, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>BREAKING: Novak Djokovic has been disqualified from the <a href=”https://twitter.com/hashtag/USOpen?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#USOpen</a> after accidentally hitting a ball into a line judge during his match against Pablo Carreño Busta. <a href=”https://t.co/IQf9S9sK0b”>pic.twitter.com/IQf9S9sK0b</a></p>&mdash; SuperSport ? (@SuperSportTV) <a href=”https://twitter.com/SuperSportTV/status/1302703203755139072?ref_src=twsrc%5Etfw”>September 6, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
()
x

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker