Vulin: Ujedinjenje “srpskog sveta” je počelo i ne može se zaustaviti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvijek od istih počinilaca nema pravo da ostavi svojoj djeci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnika, rekao je Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je da stvaranje” srpskog sveta” rješava nacionalno pitanje Srba, te da je proces ujedinjenja počeo i da se to više neće moći zaustaviti.

On je rekao da nikome nije smetalo to što su se Njemci ujedinili i tako završili reviziju razultata Drugog svjetskog rata, “ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi”.

– Vjerujem da stvaranje “srpskog sveta” rješava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje “velike Albanije”, garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznad svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu, rekao je Vulin, navodeći i da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i on saborci, ali da se ne dešava rijetko da ne misle isto.

Kako je rekao, često čuje priče kako će svi živjeti u Evropskoj uniji, te da zato nema potrebe da se okupljaju u srpskoj državi.

– Zaboravalja se da smo mi tako već živjeli, vjekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko decenija u Austro-Ugarskoj, a četiri godine pod komandom Trećeg rajha, naglasio je Vulin.

Kako je rekao, nije rešenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći dio Srba živi u svojoj zemlji.

– Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvijek od istih počinilaca nema pravo da ostavi svojoj djeci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnika u djelovima nacije gdje ih ne štiti država. Zahvaljujući Vučiću Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti, rekao je Vulin, piše portal Novosti.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Muhedin Bučan
3 godina ranije

Pa ako tako zaista misliš, i ako si (kako sam kažeš) siguran da i Vučić deli takav stav, onda zaista ne razumem šta to vas dvojicu sprečava da ti digneš policiju a Vučić vojsku i krenete u osvajanje svih delova suverenih država na Balkanu gde su srbi u većini. Devedesetih ste ti kao Mirin potrčko, Mira, njen muž, i ostali nacional-šovinisti započinjali i vodili ratove kako bi navodno odbranili srbe na tim istim teritorijama, a sada recite otvoreno nameru “srpskog sveta” i izvolte krenite, kako rekoh, u osvajanje tih teritorija kako bi i definitivno zaokružili najvažniji srpski nacionalni interes. Međutim, prije da krenes u takvu jednu avanturu, moraš imati na umu:- da su protivnničke strane bogatije za jedno iskustvo te vrste, da su mnoge od njih članice NATO-a, da su mnoge suverene države koje imaju pravo na odbranu na svaki način pa i onaj da zatraže pomoć od drugih njima prijateljskih država, i onaj najvažniji faktor, moraš kurcobane imati u vidu, a to je, da ta namera je suluda i kod ogromne većine srpskog naroda u samoj Republici Srbiji kao i u 100%-tnoj većini ostalih građana ne-srpske pripadnosti. Ako bi sve ovo zanemarili, i da ti ludim slučajem uspe zacrtana mobilizacija, onda ti ni tetka iz Kanade neće pomoć, jer si isprovocirao početak III. sv. rata. Sve u svemu, ako je ovo sve tačno, kako se navodi kao tvoja izjava, onda sam siguran da je ispunjen uslov, da te Vučić, za početak smijeni, a onda da pravosudni organi pokrenu jedan ozbiljan krivični postupak protiv tebe. Ludo i bez veze.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex