Vulin: Bude li neko napao službeno lice, primjenićemo silu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Koristićemo sva svoja ovlašćenja bude li neko digao ruku na vojnika, na ljekara, na medicinsku sestru, na bilo koje službeno lice, bude li bilo ko silom želeo da nametne neki svoj stav, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

vulin vojska 3 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Vulin je jučer u uključenju za TV Prva dodao da svi moraju da budu odgovorni i da razumiju da vojska nije suprotstavljena strana ljudima u karantinu, šta više, tu je da im pomogne, obezbijedi lijekove, hranu, psihološko savjetovanje…

“Ali, nemoj da je neko pomislio da je jači od države i sistema i da može da ugrozi bilo koga drugog”, rekao je Vulin.

On je dodao da je najteže raditi sa ljudima koji misle da su iznad sistema, koji misle da su pametniji od svih ostalih, oni koji “znaju” da su zdravi i da njih nema ko šta da zadržava i da svi rade protiv njih.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Pomenuo je primjeru Kragujevcu gde je, kaže, čovjek koji je bio u izolaciji pokušao da izađe na silu, strgnuo maske sa dva medicinska tehničara, napao vojnog policajca i možda zarazio svu trojicu.

”Naravno, savladan je uz primenu sile po zakonu, ali je neshvatljivo da imate takve ljude”, rekao je Vulin.

Bilo je, kaže, i situaicija gdje su neki uspaničeni i bahati pojedinci pokušali da upadnu u bolnicu preko reda, zahtijevajući da im se uradi testiranje iako nemaju nijedan simptom, kao i slučajeva da se sa nepoštovanjem odnose prema ljekarima i medicinskom osoblju.

Vulin je kazao i da su svi migranti u migrantskim centrima i poručio građanima da pozovu policiju ukoliko ih vide na ulici, kako bi, kaže, bili smješteni u te centre.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

“Nismo imali primer da je neko od njih zaražen. Oni su već bili tu, nisu dolazili spolja. Veoma vodimo računa o tome, blokiramo sve prilaze, ne dozvoljavamo da izlaze iz prihvatnih centara”, rekao je Vulin.

Izvor: Tanjug

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker