Vučić: U dokumentu je bila tačka o priznanju Kosova, rekao sam da Srbiji to nije prihvatljivo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

DFHGRZ657Z56

{module Oglas 1 – 2020}

“Prvi dokument koji smo dobili je nosio naslov ‘Ekonomska normalizacija’, sadrži dvije strane, prištinsku i našu, onda nam američka strana podijeli dokument koja nijedna strana nije vidjela. Ne možete da iznosite taj papir jer svaki ima broj, niti da ga fotkate. Taj papir je bio užasno težak, imao je 15-16 tačaka. Jedna od tačaka je bila o međusobnom priznanju između Kosova i Srbije, to nije nikakva novost, to je američka politika. Rekao sam da mi to ne možemo prihvatiti i moram da budem iskren i kažem da su Amerikanci bili fer i mislim da u drugim dokumentima te odredbe više neće biti”, kazao je Vučić.

Dodao je da je Mali rekao istinu i da se divi ljudima koji su stanju reći da je neko izmislio nešto, osvrćući se na tweet Richarda Grenella koji je objavio da nije tačno da Washington od Srbije traži priznanje Kosova.

{module Oglas 0 – 2020}

“Čuvao sam ustav i Srbiju, ne zaslužujem nikakvu medalju, to nije lako, ali ponosni smo kako smo branili Srbiju. Ne mogu ni da govorim o patološkim lažovima koji kažu da je priča o dokumentu i priznanju Kosovu neistinita. Grenell nije rekao na šta tačno misli”, kazao je Vučić.

Premijer Kosova Avdulah Hoti je prije obraćanja Vučića kazao medijima da Prištinu zanima samo priznanje Kosova, a Vučić je prokomentarisao da je Priština spremna pristati na sve da bi došlo do priznanja.

“Neću potpisati bilo kakav dokument o nezavisnosti Kosova, to sam rekao svima”, poručio je Vučić.

Istakao je da su predstavnici Srbije došli u Washington da postignu dogovor, te da se nada da je to i sada moguće.

“Tu ima dobrih stvari koje se tiču ekonomije. Borimo se da Priština prihvati mali ‘schengen’ jer bi to značilo slobodan protok robe, kapitala i usluga i uz američke garancije tu više ne bi smjelo biti igara. U toku je borba, a o svemu ćemo vas obavijestiti ujutro. Da li će biti ugovora i susreta na još višem nivou zavisi od onog šta ćemo uraditi”, rekao je Vučić. (Klix)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker