Vučić se pohvalio na Instagramu: Srbija je ostvarila najveći ekonomski rast u Evropi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prema podacima Eurostata Srbija je ostvarila najbolji rezultat u Evropi kada je u pitanju ekonomski rast što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i prokomentarisao na Instagramu.

HJMVGHZU6R754

{module Oglas 1 – 2020}

On je na popularnoj društvenoj mreži za dijeljenje fotografija objavio grafikon Eurostata o tome kako Evropa stoji sa ekonomskim rastom u prvom kvartalu 2020. godine.

Srbija je zabilježila najveći rast BDP-a od pet posto što zapravo predstavlja najveći ekonomski rast u Evropi u prvom kvartalu ove godine, a iza Srbije se nalaze Irska i Turska sa pola procenta manjim rastom.

Aleksandar Vučić je objavio evropsku statistiku prema rastu BDP-a i napisao “Napred Srbijo! Srbija je prema izvoru Eurostata najbolja ekonomskog rasta u prvom kvartalu 2020. godine”.
{module Oglas 0 – 2020}
Kada govorimo o regionu Bosna i Hercegovina se nalazi negdje na sredini prema rastu BDP-a koji iznosi dva posto s obzirom na to da je Albanija zabilježila pad od 2,5 posto, Sjeverna Makedonija rast od samo 9,2 posto, dok je Crna Gora zabilježila brži rast od BiH i iznosi 2,7. posto.

Hrvatska se na Eurostatovom grafikonu nalazi na 15. poziciji sa stopom rasta od 0,3 posto, dok je Slovenija na 33 mjestu sa padom BDP-a od 3,4 posto.

U izvještaju Evropske komisije stoji i da ekonomski oporavak BiH može da se očekuje već sljedeće godine te da postoje prognoze da će se ekonomski oporavak smanjiti za pet posto usljed posljedica koje je donio koronavirus. (Klix)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker