Vučić obukao čečensku narodnu nošnju na sastanku s njihovim zvaničnikom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa savjetnikom lidera Čečenske Republike Ramzana Kadirova, a tom prilikom, kao znak zahvalnosti, na poklon je dobio i tradicionalnu čečensku nošnju koju je odmah obukao.

Kako je naglasio savjetnik Kadirova Turko Daudov, radni sastanak je održan u Vučićevom kabinetu, a na početku razgovora Daudov je Vučiću prenio pozdrave Ramzana Kadirova.

“Danas, kada je teška politička situacija u svijetu, kada je Rusija stala u zaštitu duhovnih i tradicionalnih vrijednosti, te pokazala Zapadu odbacivanje tuđinske nametnute ideologije, može se reći kako je cijeli zapadni svijet ustao protiv toga.

Uprkos teškoćama i pritisku Evrope, rukovodstvo i narod Srbije ne samo da su se protivili, već su pokazali i i podršku Ruskoj Federaciji. S tim u vezi, Ramzan Kadirov me zamolio da vam iskažem poštovanje i prenesem da su vjekovni bratski odnosi Srbije i Rusije još jednom pokazali svoju snagu”, rekao je Daudov.

Tokom razgovora, Vučić je poručio kako niko ne može narušiti odnose Rusije i Srbije.

“Ruski narod je naš bratski narod, a historija je to više puta dokazala. Stoga se rusko-srpski odnose ne mogu rušiti ni pod kakvim pritiskom”, poručio je Aleksandar Vučić.

Na kraju sastanka, Daudov je Vučiću uručio i tradicionalnu čečensku nošnju koja se sastoji od ogrtača i kape, te mu je poručio kako ovakva nošnja ističe čvrstinu srpskog naroda, koji ima karakter sličan gorštacima.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
5 1 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker