Vučić o Srebrenici: Jedini trenutak kad sam pognuo glavu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o Srebrenici je govorio tokom gostovanja na televiziji Face. Rekao je da zna ko ga je napao u julu 2015. Dodao je da nisu tačne tvrdnje da je to organizovala srbijanska tajna služba. Bezbjednosno-informativna agencija (BIA).

“Otišao sam da se poklonim žrtvama. To je bio jedini trenutak kad sam pognuo glavu. Momci iz obezbjeđenja su saginjali glavu. Jer je to prirodna reakcija. Ali ja sam tada bio ponosni Srbin, predsjednik Srbije”, rekao je Vučić u intervjuu za TV Face.

Vučić o Srebrenici, Jasenovcu…

Rekao je da je nevjerovatno da neko pomisli da je on to organizovao. Sam protiv sebe. Da je pozvao telefonom čovjeka koji ga je udario u rame nogom. I da nikad nije insistirao na priči o tom napadu.

On je govorio o stradanju porodice Vučić u Drugom svjetskom ratu. Dodao da se zalaže za kulturu sjećanja na zločine. I u Srebrenici i u Jasenovcu i Jadovnu.

Ipak je i pored više puta ponovljenog insistiranja odbio da Jasenovac okarakteriše kao genocid.. Objasnio je da je jasno šta lično misli. Ali kao predsjednik Srbije ne želi da se vraća u prošlost. To donosi još 100 godina sukoba, dodao je Vučić.

“Nisam četnik”

Vučić je ponovio da nikada nije pucao na Sarajevo. Da ne postoji nijedna njegova fotografija sa oružjem. I da nikada nije bio četnik.

Kada je riječ o Srbiji, Vučić je rekao da je ona teritorijalno sebi dovoljna. “Ostali treba da prestanu da je komadaju. Srbija nema teritorijalnih pretenzija prema susjedima”, naveo je on.

“Neće biti rata”, rekao je Vučić. Dodao da je njegova riječ najveća garancija za to.

Izvor: Beta

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.