VUČIĆ O POSKUPLJENJU STRUJE I GASA: Još nismo razmatrali smanjenje temperature u stanovima, ali može doći i do toga

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas mogućnost da se tokom zime ograniči centralno grejanje u stanovima na određenu temperaturu ukoliko bude problema sa isporukom enegenata, ako se, na primer, neko pozove na “višu silu”, a što se već dešava pojedinim zemljama.

– Utiskujemo gas u naša skladišta. Skladištimo gas i u Mađarskoj kako bismo pokrili naše potrebe na dnevnom nivou. Vidite da se danas Gasprom pozvao na “višu silu” u snabdevanju neke zemlje. Građani moraju znati koliko napora peduzimamo da se najbolje pripremimo za zimu.

Još uvek nismo razmatrali smanjenje temperature u stanovima, ali može doći do toga ako se neko pozove na “višu silu”. Nismo dogovarali da smanjujemo temperature, ali imamo sve planove u zavisnosti od toga šta može da se desi. Borimo se na dnevnom nivou da bismo obezbedili energentne – naveo je Vučić.

Kako kaže nabavka uglja trenutno ide malo ubrzano i očekuje se i pomoć kineskih partnera.

On je rekao da će gledati da se ne ide na povećanje struje veće od 10 odsto i najavio da će se nastaviti sa investicijama koje su započete.

– Gledaćemo da povećanje cena električne energije i gasa ne ide preko 10 posto, što je veliki uspeh, naveo je predsednik uz napomenu da Srbija do sada nije odustala ni od jednog velikog projekta što je jako važno.

Kurir.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker