Vučić – Nešto se čudno dešava, ceo region se naoružava

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da očekuje da će nova Vlada Srbije biti formirana krajem avgusta.

bhmkctzrirtujr

{module Oglas 1 – 2020}

Vučić je za RTS rekao da će pokrajinski parlament biti formiran do 1. avgusta, a republički parlament do 3. ili 4. avgusta.

“Izbor vlade očekujte krajem avgusta, tako ja očekujem da bude”, rekao je Vučić.

On je, navodeći da radi na formiranju vlade sa saradnicima i prijateljima, poručio građanima da ne veruju u ono što pročitaju u medijima o navodnom sastavu nove vlade, jer su “sve to izmišljotine”.

“Te imaće SPS dva ministra, tri… Te biće ministri ovi ili oni, neki se preporučuju pa skromno kažu da to ne očekuju, ali da su na raspolaganju… Sve laž do laži”, rekao je Vučić.

{module Oglas 0 – 2020}

Zaštitiću zemlju, ne sebe, vodi me volja naroda, ne sila

Vučić je istakao da će Srbija u nekom trenutku biti pritisnuta u pregovorima o Kosovu i Metohiji, ali i poručio da će zaštititi zemlju, a ne sebe.

“Oko KiM svi hoće da Srbija prizna nezavisnost. Ako ne odemo na razgovore, bićemo prokazani. U nekom momentu ćemo biti pritisnuti. Ja sam politički veteran i znam kakve su posledice po mene, ali zaštitiću zemlju, a ne sebe”, kazao je on.

Rekao je da neće dozvoliti, i ne interesuje ga, kako kaže, što neko protestuje.

“Mene interesuje volja naroda, a ne volja sile i nasilnika. Neću da se dodvoravam nikome”, podvukao je on.

Vučić je podsetio da je danas 10 godina od kada smo izgubili pred Međunarodnim sudom pravde.

“Neću da mi drže predavanja oni koji su odgovorni, meni i ljudima koji se bore. Potcenjuju našu delegaciju. Tamo je otišao direktor Vojne obaveštajne agencije general Vladiša Vladisavljević. Ne zna on, koji ima ogromno iskustvo? Ti ljudi se bore za Srbiju na svakom mestu, koraku, borimo se vezanih ruku, ne spreda vezanih, već pozadi, I tako se borimo i sa svim tim”, rekao je on.

Vučić je upitao da li neko misli da se može više.

“Je l’ treba da odemo tamo pa da svakog dana citiram Lazara. Otiđite pa pokažite dokle ste doveli Srbe. Pa, kada dođe vreme videćemo ko je bio Lazar, a ko se drugačije ponašao”, naglasio je on.

Vučić je poručio samo da oni u čije je vreme Kosovo proglasilo nezavisnost ne govore šta treba da se radi, u čije vreme je Međunarodni sud pravde doneo takvu odluku, u čije vreme je ubijen Ranko Panić.

{module Oglas 2 – 2020}

Nešto se čudno dešava, ceo region se naoružava

Vučić je ocenio , komentarišući vest da Nemačka naoružava tzv. vojsku Kosova, da se “nešto čudno” dešava u regionu, jer se svi naoružavaju i poručio da će Srbija biti zaštićena.

“Ja se nadam da to naši nemački partneri neće da urade, ali postoji neizvesnost za budućnost i svi se u regionu naoružavaju neverovatnom brzinom”, rekao je Vučić.

Ruski portal Sputnjik javio je da vlasti u Prištini mesecima pregovaraju sa nemačkim obaveštajnim službama o nabavci topova i protivoklopnih raketnih sistema za takozvanu vojsku Kosova, uz odobrenje kancelarke Angele Merkel.

Vučić je večeras rekao da je od Vojno-obaveštajne agencije tražio podatke čim je video vest na Sputnjiku.

“Ne mislim, mada ne isključujem da će dobijati tenkove ‘leopard’, ne isključujem mogućnost i naše službe kažu da je moguće da će dobiti oruđe za uništenje protivoklopnih vozila i helikoptera i niskoletećih aviona, što je poznato nemačko oružje, kao i puške G-36”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će srpska namenska industrija ponovo dobiti ogromnu podršku države, kao i da je Srbija nabavila belgijske “skar” puške, da se unapređuje modularna puška u Kragujevcu…

“Nešto se čudno dešava, svi se naoružavaju u regionu”, rekao je Vučić.

Komentarišući to što nemački zakoni zabranjuju da se oružje izvozi u zemlje koje nisu članice NATO, Vučić je napomenuo da Srbija pre nekoliko godina nije mogla da dobije od Nemačke hekler i koh puške i da se zato opredelila za belgijsku pušku, koja je takođe fantastična.

Kaže da je danas dobio izveštaje za kompletan region od predstavnika Vojske Srbije i da se iznenadio kada je to video, jer dva i po meseca nije gledao te izveštaje.

Kako kaže, Srbija zaostaje za Hrvatskom kad je reč o oklopnim točkašima i da će zato napraviti najveću narudžbinu od domaće industrije za Lazara i Miloša i remontovanje pešadijskih vozila.

Dodao je i da Srbija ima svojih prednosti, o kojima ne bi govorio.

Vučić je rekao da postoji ogroman problem sa obukama i dodatnim naoružavanjem takozvane kosovske vojske, ali je poručio da će Srbija biti zaštićena.

Poručio je i namenskoj industriji da će ponovo dobiti ogromnu podršku države Srbije i da “treba da se uozbilje”.

(rts)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker