Vučić: Kakve avione imaju Priština i Podgorica, bolje da smo kupili autan sprej

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija da šire “ogoljenu mržnju prema Srbima i Srbiji” i da imaju najizrazitiju ulogu u kampanji laži protiv zvaničnog Beograda.

U obraćanju preko portala dnevnog lista Informer, Vučić je rekao da se kampanja „žigosanja Srbije“ iz pojedinih centara moći i dijela regiona sprovodi intenzivno u poslednjih šest mjeseci.

„Ne od juče, najizrazitija uloga u ogoljenoj mržnji prema Srbiji dolazi od Aljbina Kurtija i Mila Đukanovića. Razumije se da se uvijek služe ogoljenim lažima da sebe predstave kao tobožnje žrtve, a Srbiju kao opakog agresora koji ih ugrožava“, rekao je Vučić.

On je rekao da su njih dvojica sada iskoristili “legitimnu, potpuno regularnu i transparentnu” kupovinu defanzivnog kineskog sistema PVO FK-3 da kažu cijelom svijetu da je Srbija kineski i ruski prijatelj i da nekoga ugrožava, iako se nalazi u NATO okruženju.

“Kako ih to ugrožavamo defanzivnim oružjem, nisu u stanju da kažu. Jer to je sistem koji služi za odbranu od krstarećih raketa i aviona koji bi narušili vazdušni prostor Srbije. Kako to ugrožavamo Prištinu i Podgoricu? Kakve vazdušne snage posjeduju, bolje bi nam bilo da smo kupili autan sprej”, rekao je on.

Vučić je kritikovao tvrdnje Kurtija da je Srbija kupila to oružje jer je u panici da ostane sama.

“Srbija je, kao vojno neutralna zemlja, sama u cijelom širem regionu. U cirkusu ste vidjeli lavove, slonove, tigrove, ali nikada niste vuka samotnjaka. Uvijek bih prije bio vuk samotnjak nego bestidna i nemoralna hijena, pa ma koliko da ima hijena. Bez obzira da li ih ima tri, pet, šest ili 19… Hijeni makar morate da odate priznanje na krvoločnosti, ako ni na čemu drugom. Još je gore biti muha zunzara koja se vrti oko hijene i čeka da im donese plijen, kao što su Kurti i Đukanović”, rekao je Vučić.

On je ocijenio da Kurti i Đukanović imaju mnogo većih problema, poput kriminala, korupcije i ekonomije.

“Moja molba za vas je da ostavite Srbiju na miru. Srbija će naći svoj put. Ponosni smo na činjenicu da želimo da sačuvamo svoju zemlju, a ne da nam NATO to čini u naše ime. U tome se razlikujemo i ne stidimo se toga”, rekao je Vučić.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
13 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Hadžet
Hadžet
5 mjeseci ranije

Svako ima prava da troši sredstva iz budžeta kako hoće sve dok ne ugrožava druge.

Ivan
Ivan
5 mjeseci ranije

Stvarno je Vučić u pravu, ne znam zašto se bune Priština, Podgorica i Sarajevo što Srbija kupuje PVO sistem kada isti uopšte nemaju avijaciju tako da ih PVO sistem uopšte ne ugrožava. Ajde da su se bunili drugi susedi Hrvatska ili Bugarska ili npr. Rumunija koja ima ozbiljnu avijaciju i vojsku. Zašto se miševi plaše lava nikako mi nije jasno , kada lav ne lovi miševe.

Dardan
Dardan
5 mjeseci ranije

kakav je poruka ovde???!!!! Mi se ne mešamo u vaše zemlje ( države ) i Vi se ne mešate u našu zemlju !!! Ali, šta je sa velikom projekta srpskog sveta ??? !! Ili se srpski svet sada polako se razgraničuje u Smederevski pašaluk i nešto okolo nje??!!!, i za ovo su vam potrebne rakete PVO??!! Jer, za dalje nisu vam kapacitete, ne za više. I Čini mi se da i vama to polako postaje jasno!
U suprotno!!!! Do godinu u Niš!
A ono oko ” ponosni da sami sačuvamo našu zemlji”, i bla bla bla, … samo Amerika i možda i Kina ( ali ne može vratiti Tajvan ) mogu u ovom planetu sačuvati svoje granice sami, ostali su zavisni od ovoga prvog i donekle ali nisam siguran, možda i od ovoga drugog. Rusija,??!!! Naprimer, došlo je do toga, da če Kineska odluka odlučivati posle svega ovoga u kakvom tempu če biti raspad Rusije u budućnosti. Kompromisno rešenje za ovo pitanje če trebati vremena, ali ono što je sigurno da če Sibir biče vračeno kineskom svetu.
A ta tvoja Srbija ti je polu prazna, kipite na kriminal, korupciju, slabe institucije i autoritarnu državu. I naravno narod ispranog mozga treba da bude prevaren sledećim bajkama.

Zadnja izmjena 5 mjeseci ranije od Dardan
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Dardan
5 mjeseci ranije

Nije samo kineski PVO, ono što nam najviše treba za vas su oklopi, a imamo i tenkova, borbenih oklopnih vozila, mrap-ova na stotine. Hilikoptere sa topovima smo zaokružili još samo lovačka avijacija za podršku tim oklopima. I može se reći da smo spremni i da čekamo da se stvari slože i da spremni krenemo.

Ella
Ella
Odgovor za  Istorija s Peštera
5 mjeseci ranije

Da krente Sa agresijiom na kosovu, crnoj gori, ne mozete srbi mirni,

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Ella
5 mjeseci ranije

Ella ella, zulum je podebljao ide vakat da ih malo zirajetimo : )

Ella
Ella
5 mjeseci ranije

Srbija je izvrsila agresiju Nad bosnom, hrvatskom, Kosovom, Islas je jos crna Gora. Naorzavanje srbije treba da brine cio region,jer srpske preztenzije prma kosovu, crnoj gori postoje, bosnu su onako za uzeli, tako da ce kako vulin kaze stavranje srpskog Sveta tj.velike srbije dovesti do ponovnog krvoprolica, Bosnjaci vi Koji ste glasali Vucica dirketno cete biti odgivorni za sledece krvoprolice

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Ella
5 mjeseci ranije

Mnogo fantaziraš

Ella
Ella
Odgovor za  Istorija s Peštera
5 mjeseci ranije

Argumentni za tebe ne postoje, srbi su zlo na balaknu

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Ella
5 mjeseci ranije

Za Crnu goru ovo ne važi, na stoku sitnog zuba se ne poteže oružje, onu pogan sa cetinja samo motkama uljuditi

Ella
Ella
Odgovor za  Istorija s Peštera
5 mjeseci ranije

Crnogorci su za vas srbe gospoda, vase zlo sto ste radili svi pamte hvala bogu da du komnjare Koji su vas srbe stili proslo al vama je hvala bogu dosao kraj mozete samo da sanjati o velikoj srbiji

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Ella
5 mjeseci ranije

Pre bih rekao da su ti montenegrini za vas gospoda s obzirom da se po južnom Sandžaku i dolje rado pišete u njih, za nas su samo otpad.

Ella
Ella
Odgovor za  Istorija s Peštera
5 mjeseci ranije

Blago tebi za pamet zidu cocek moze nesto objasnit o dokataz tebi niakako

13
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker