Vučić: Izetbegoviću “pala kruna s glave” nakon nekoliko dana kampanje u medijima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je danas stanje u BiH. Kazao je da je više puta izrazio zabrinutost zbog situacije u našoj zemlji.

“Interes Srbije je da imamo mir i stabilnost, a ne da ratujemo. Uvijek sam spreman na razgovore i nije mi bitno gdje će oni biti”, rekao je Vučić.Podsjetimo da je lider SDA Bakir Izetbegović jučer kazao da je odustao od toga da ima sastanak s Vučićem u Beogradu, ali da se mogu susresti na nekom drugom mjestu.

Izetbegović je ranije rekao da mu “neće pasti kruna s glave” ako ode na sastanak u Beograd. No, nakon brojnih kritika Izetbegović je promijenio stav.

“Vjerovatno neću ići u Beograd, ali sam spreman da se sastanem s Vučićem”, rekao je jučer Izetbegović, dodajući da još ne zna kad i gdje bi se taj sastanak mogao desiti.

Vučić je danas rekao da se uvijek rukovodio time da vodi politiku, a ne da najniži porivi onih građana koji nemaju nikakvu odgovornost vode njega.

“Mi ćemo učestvovati u razgovorima, svaki je blagorodan. Kada nema razgovora, uvijek imamo problema”, naveo je danas Vučić.

“Isto ću govoriti i istu želju za mirom i stabilnosti imat ću u Beogradu, Sarajevu i svakom drugom mjestu. Za mene kancelarija, grad i mjesto u kojem se razgovori vode nisu bitni. Forma me nikada nije interesovala. A to što neki kažu da im neće pasti kruna s glave, a poslije nekoliko dana kampanje u medijima i na društvenim mrežama, kruna padne s glave, to nemojte mene da pitate”, prokomentirao je Vučić.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker