Vučić: Imamo veliki problem s đubrivom, s Rusima ćemo pregovarati za plin

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se globalna kriza održava automatski i na Srbiju da sa problemi postaju veći iz dana u dan.

On je naglasio da ljudi ne moraju da brinu, da plate i penzije neće da kasne, kao i da Srbija ima mnogo prijatelja.

“Imamo veliki problem sa đubrivom jer smo kupovali od Rusa. Sad razgovaramo sa Iranom da od njih kupujemo, ali sada nema više jeftino jer je u cenu uračunat gas. Sada je cijena gasa devet puta veća od one koju mi plaćamo, ali to traje do 31. maja, a onda treba da pregovaramo ponovo sa Rusima”, rekao je Vučić.

On je istakao da za lijekove i hranu nikoga ne bi smjelo ucjenjivati, da se mora brinuti u komšijama, jer se to i od njih očekuje.

“Mi ćemo zemlje ‘Otvorenog Balkana’ morati da snabdijevamo, ali bi bilo smiješno da ostavimo BiH i Crnu Goru bez pšenice. To su male količine za nas. Albanija je potpuno zavisna od uvoza, Makedoniji treba dodatno, u Prištini su koliko su mogli vukli brašna iz Srbije”, rekao je Vučić.

Govoreći o sve glasnijim zahtjevima da se ruski mediji zabrane u Srbiji, Vučić je rekao da je Srbija otvorena za sve medije nezavisno od toga iz kog dijela svijeta dolaze.

“U Srbiji možete gledati kineske, američke, britanske kanale, njemačke, francuske, ruske. Gledam sve kanale, tako i drugi mogu da izaberu šta će da gledaju”, rekao je Vučić.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker