Vučić: Imam samo jedno pitanje za bratsku Rusiju, ZAŠTO?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon sednice predsednik Srbije se obraća javnosti

vucic aleksandare

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obraća se javnosti nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, kojom je predsedavo. Sednica je počela je danas u 18 sati, a zakazana nakon što je u javnost isplivao snimak čiji su akteri ruski obaveštajac Georgij Kleban i neimenovani “srpski visoki zvaničnik sa činom oficira” kome on daje novac.

Posle sednice predsednik Srbije obraća se javnosti. 

Vučić je rekao da Kleban nije na teritoriji Republike Srbije i da je uveren da predsednik Putin o ovakvim stvarima nije bio obavešten. 

– Ja sam i danas pitao ambasadora Bocan – Harčenka, zašto? – rekao je Vučić.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

– Primetili ste da postoji veliki pritisak na našu zemlju sa različitih strana, kako da se opredeljuje, kakvu politiku da vodi. Strahoviti su pritisvi na namensku industriju i zato smo večeras doneli i ponovili stav Republike Srbije. Ovo nas je samo utvrdilo u našoj poziciji, ne samo da nećemo da menjamo našu politiku već ćemo samo snažnije da se borimo za vojnu neutralnost i samostalni put. Da čuvamo svoje nebo, teritoriju i građane. Snažićemo našu armiju, policiju, obraveštajni i kontraobaveštajni sektor, svake godine ćemo ulagati sve više i Srbija će biti sve jača. Srbija je slobodna zemlja, slobodarskog naroda i nikada nismo i nećemo pristajti da budemo neko ko će da dozvoli da drugi njima upravljaju – rekao je predsednik Srbije.

– Od 2012. godine je on objekat obrade. Mi smo izloženi snažno obaveštajnom radu mnogih zemalja da to ponekad prevazilazi mere pristojnosti. Reakcija Srbije je bila snažna i ta lica neće imati pristup informacijama od značaja u Republici Srbiji, reč je o pripadnicima, Austrijske i Nemačke službe – rekao je Vučić i najavio delovanje tužilaštva.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

– Želim da vas obavestim da je Srbija u više navrata konstatovala i foto dokumentovala video i audio zapise kontakte potpukovnika Klebana sa pripadncima vojnih struktura Republike Srbije. Za Klebana je dokumentovano 10 kontakata, od toga tri puta uručio je novac i za to imamo i foto i video i audio dokumentaciju. Gospodin Kleban je bio pomoćnik izalsanika Rusije u Srbiji. Želim da kažem da smo krenuli da radimo po prvi put objekat obrade Z. K. potpukovnik Vojske Srbije zbog kontakta sa hrvatskim službama – kazao je Vučić.

– Mi smo kao zemlja suočeni sa izrazito izraženim sa obaveštajnim delovanjem. To znači da postoje brojne agrencije drugih zemalja koje na teritoriji Srbije provode svoje delovanje. U skladu sa tim želim da kažem  da smo mi kontraobaveštajne mere ojačali, pre svega u zaštiti naše armije i vojske, preduzimamo značajno veće mere – rekao je Vučić i dodao da značajan broj zemalja na različite načine želi da dođe do informacija, o delovanju, atmosferi, raspoloženju vojnika, kupljenom naoružanju i sa željom za infiltraciju u redove naših odbrambenih snaga.

https://www.youtube.com/watch?v=K-uYz-vFwBo

(Telegraf.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.